Hamas Lideri Yahya Sinwar Kimdir? Öldü Mü?

Yahya Sinwar, Hamas'ın önceki lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından liderlik görevini üstlenmişti. Peki Yahya Sinwar kimdir ve öldü mü? İşte bu sorulara dair tüm detaylar...

Hamas Lideri Yahya Sinwar Kimdir? Öldü Mü?

İsrail devlet medyası, Hamas'ın lideri Yahya Sinwar'ın Gazze'deki operasyonlar sırasında öldürüldüğünü iddia etti. Hamas kaynakları ise bu iddiayı doğrulayan bazı işaretler olduğunu belirtiyor. Yahya Sinwar, Hamas'ın önceki lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından liderlik görevini üstlenmişti. Peki Yahya Sinwar kimdir ve öldü mü? İşte bu sorulara dair tüm detaylar...

Yahya Sinwar Öldü Mü?

İsrail kaynaklarına göre Yahya Sinwar, Gazze'de yapılan operasyonlar sırasında öldürülmüş olabilir. İsrail kabinesi, Sinwar'ın öldürülme ihtimali konusunda bilgilendirilmiş ve DNA testleri yapılmaktadır. Kesin bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar, 29 Ekim 1962'de Gazze Şeridi'nde doğmuş, Hamas'ın kurucuları arasında yer alan bir liderdir. Sinwar, daha önce İsrail hapishanelerinde uzun yıllar tutuklu kalmış ve 2011 yılında yapılan esir takası anlaşması ile serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler