Hatice Akbaş kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi takımın sporcusu?

Boksör Hatice Akbaş'ın öz geçmişine dair araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Hatice Akbaş kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi takımın sporcusu?

Boksör Hatice Akbaş başarılarıyla gündemde. Akbaş'ın öz geçmişi ile ilgili olarak birçok soruya yanıt aranıyor.

İşte Hatice Akbaş'a dair bilgiler;

Hatice Akbaş kimdir?

Hatice Akbaş (2002 doğumlu), Türk boksördür. 2022 Dünya Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dikkat çekmiştir. Şu anda Fenerbahçe Spor Kulübü adına yarışmaktadır.

Kariyerinin Başlangıcı

Babası Kerem Akbaş'ın teşvikiyle genç yaşta dövüş sporlarına ilgi duymaya başlayan Hatice Akbaş, antrenmanlarını da babasının yönetiminde gerçekleştirdi. Boks, kick boks ve muay thai gibi çeşitli dövüş sporlarında Türkiye çapında başarılar elde etti. 2011-2019 yılları arasında boksta 3, kick boksta 4 ve muay thai dalında 3 kez Türkiye şampiyonu oldu. Ayrıca, 46 kilo kategorisinde Avrupa Şampiyonluğuna ve waikuru branşında Balkan Şampiyonluğuna ulaştı.

hatice-akbas-kimdir-nereli-kac-yasinda-1.webp

2022 Sonrası Başarıları

2021 yılında Fenerbahçe boks şubesine katıldı. Mart 2022'de Hırvatistan'da düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda 52 kiloda Hırvat boksör Nikolina Cacic'i yenerek dünya şampiyonu oldu. Aynı yıl, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda Rumen Lăcrămioara Perijoc'ı 3-2 yenerek altın madalya kazandı. Bu turnuvada Almanya, Ermenistan, Bulgaristan ve Tayland'dan rakiplerini mağlup ederek finale çıkmıştı.

Ayrıca, 2022'de Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda 54 kg kategorisinde altın madalya kazandı. Bu süreçte Tunus, İtalya ve Mısır'dan rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi.

2023 yılında Polonya'nın Nowy Targ kentinde düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar horoz sıklette yarı finale kadar ilerledi ve bronz madalya kazandı. Bu başarı, 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazanmasını sağladı.

2024 Yaz Olimpiyatları'ndaki ilk maçında Büyük Britanyalı boksör Charley Davison'ı mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda North Paris Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda Hatice Akbaş, Güney Koreli Aeji Im'le karşı karşıya geldi. Finale yükselen Hatice Akbaş, sevinç yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler