İrem Sak'ın baba acısı! Kimdir? Nereli, kaç yaşında?

İrem Sak'ın babasının hayatını kaybetmesi üzerine internette en çok aranılan konuların başında geliyor. İrem Sak'ın biyografisi şu şekilde;

İrem Sak'ın baba acısı! Kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Ünlü oyuncu İrem Sak'ın babası mide kanaması nedeniyle İstanbul'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sak'ın Sivas'ta hekimlik yapan babası Dr. Şemsettin Sak, mide kanaması nedeniyle Taksim'de bir hastaneye kaldırıldı.

Ancak 75 yaşındaki Sak'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

İrem Sak Kimdir?

Ünlü oyuncu İrem Sak, 1986 yılında Sivas'ta doğdu. Çerkes kökenli olan Sak, ilkokul ve ortaokulu Sivas'ta tamamladıktan sonra, liseyi Selçuk Anadolu Lisesi'nde bitirdi. 2006 yılında üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen Sak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Kariyerine 2010 yılında atv'de yayınlanan "Şen Yuva" dizisinde "Şehrazat" karakteriyle adım atan Sak, 2011'de "5'er Beşer" programında "Sinem" karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. 2012 yılında "Yalan Dünya" dizisinde "Tülay" rolünü üstlendi ve bu dizi, onun popülaritesini artırdı. 2015-2018 yılları arasında "Güldür Güldür Show"da rol aldı ve 2016’da, 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde "Hepimizin Öyküsü Aynı" oyunuyla Seçici Kurul Özel Ödülü'nü kazandı.

Sak'ın sinema kariyeri de dikkat çekici. 2017'de "Martı" adlı dram filmiyle 28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. "Dönerse Senindir", "Ölümlü Dünya" ve "Düğüm Salonu" gibi filmlerdeki başarılı performanslarıyla tanındı. 2019 yılında "Bir Aile Hikayesi" dizisinde "Müjde Güneş" karakteriyle başrol oynadı ve 2020'de "Çukur" dizisinde "Seren Erdenet" rolünü üstlendi.

İrem Sak'ın kariyeri

Sak'ın filmografisi geniş bir yelpazeye yayılıyor. 2021 yılında Netflix'te yayınlanan "Azizler" dizisinde "Burcu" rolüyle başrol oynayan oyuncu, 2022-2024 yılları arasında "Kuş Uçuşu" dizisinde "Müge" karakteriyle yer aldı ve Disney+’ta "Yılbaşı Gecesi" adlı projede başrol oynadı. Yakında "Modern Kadın" adlı internet dizisinde "Pınar" karakterini canlandıracak ve senarist olarak da projede yer alacak.

İrem Sak, televizyon ve sinema dünyasında birçok önemli projede yer aldı. İşte öne çıkan bazı projeleri:

2010: "Şen Yuva" - Şehrazat karakteri (Yardımcı oyuncu, atv ve FOX)

2011: "5'er Beşer" - Sinem karakteri (Başrol oyuncusu, atv)

2012: "İnsanlar Alemi" - Sinem karakteri (Star TV)

2012-2014: "Yalan Dünya" - Tülay Ünlü karakteri (Kanal D)

2015: "Buyur Bi'De Burdan Bak" - (Yardımcı oyuncu)

2015-2018: "Güldür Güldür Show" - Sinem karakteri (Başrol oyuncusu, Show TV)

2018: "Gülperi" - Kendisi (Konuk oyuncu)

2019: "Bir Aile Hikayesi" - Müjde Güneş karakteri (Başrol oyuncusu, FOX)

2020-2021: "Çukur" - Seren Erdenet karakteri (Yardımcı oyuncu, Show TV)

Tiyatro alanında da önemli başarılar elde eden Sak, 2015 yılında "Hepimizin Öyküsü Aynı" oyununda sergilediği performansla büyük beğeni topladı.

Ödüller ve adaylıklarla dolu kariyerinde, Sak, 2013 yılında "Yalan Dünya" dizisindeki performansıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Medya Ödülleri'nde Onur Ödülü’nü, 2014 yılında Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri'nde En İyi Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü kazandı. 2016’da Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Seçici Kurul Özel Ödülü'nü ve 2017'de Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler