Joao Mario Kimdir? Kaç yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı?

Joao Mario Kimdir? Kaç yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte tüm detaylar...

Joao Mario Kimdir? Kaç yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı?

Joao Mario Kimdir? Kaç yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte tüm detaylar...

Joao Mario Kimdir?

Joao Mario, futbol dünyasında tanınmış bir isimdir. 19 Ocak 1993'te Porto'da doğan Joao Mario, futbol kariyerine Porto'nun altyapısında başladı. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabilen hızlı bir sol kanat oyuncusu olan Mario, zamanla orta sahada ve sağ kanatta da görev alabilecek çok yönlü bir oyuncu haline geldi.

Joao Mario Hangi Takımlarda Oynadı?

Kariyerinin zirve noktalarından biri, 2016 yılında Sporting Lizbon’dan Inter’e 44,78 milyon Euro’luk bir transferle gerçekleşti. Bu transfer, onun Avrupa futbolundaki değerini ve yeteneğini kanıtladı. Mario, kariyerinde Sporting Lizbon, Inter, West Ham, Lokomotiv Moskova ve Benfica gibi önemli kulüplerde forma giydi.

Geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla çıktığı 51 maçta 9 gol atıp 4 asist yapan Mario, toplamda Benfica kariyerinde 149 maçta 36 gol ve 26 asistlik bir performans sergiledi. Sporting Lizbon’daki dönemi de etkileyiciydi; burada 127 maçta 16 gol ve 20 asistlik katkıda bulundu.

Joao Mario, 56 kez Portekiz milli takımı forması giyerek uluslararası arenada da kendini kanıtlamış bir oyuncudur. Kariyerinde 441 maça çıkan Mario, bu maçlarda 61 gol atarken 84 asist yaptı. 2026 yılına kadar Benfica ile sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncu, transfer gündeminin de önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler