Kadir Özkaya Kimdir?

Kadir Özkaya Kimdir? İşte hayatı ve kariyerine dair tüm detaylar...

Kadir Özkaya Kimdir?

Kadir Özkaya, 1963 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu.

Kariyer Başlangıcı

Memuriyet hayatına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde başladı. Buradan sonra Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolör olarak görev yaptı. 1991 yılında başladığı idari yargı hâkimlik stajını tamamladıktan sonra, 13 Mayıs 1993 tarihinde Danıştay tetkik hâkimi olarak atandı.

Yükselişi ve Görevleri

Kadir Özkaya, 2011 yılında Danıştay üyeliğine seçildi. 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. 12 Mart 2020'de ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine getirildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı

21 Mart 2024 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için yapılan seçimde 9 oy alarak başkan seçildi. Bu görevi 2 yıl boyunca sürdürecek. Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen ilk Cumhurbaşkanının atadığı üye olma unvanını taşıyor.

Kadir Özkaya'nın Katkıları ve Öne Çıkan Özellikleri

Kadir Özkaya, hukuk kariyerinde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çekiyor. Görev süresi boyunca hukuk sistemine önemli katkılar sağlamış, tarafsız ve adil kararlarıyla bilinen bir yargıç olarak tanınmaktadır.

Kişisel Bilgiler

Özkaya, görevini yürütürken, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmayı ve adaletin sağlanması konusunda titizlikle çalışmayı kendine ilke edinmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler