Köfteci Yusuf ne zaman kuruldu? Sahibi kimdir, nereli? Yusuf Akkaş'ın serveti ne kadar? Günlük cirosu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünler listesi sonrası gündeme gelen Köfteci Yusuf araştırma konusu oldu. İşte Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'a dair bilgiler...

Köfteci Yusuf ne zaman kuruldu? Sahibi kimdir, nereli? Yusuf Akkaş'ın serveti ne kadar? Günlük cirosu

Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf restoran zincirinin kurucusu ve sahibi olarak son zamanlarda sosyal medyada oldukça merak edilen isimlerden biri haline gelmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan taklit ve tağşiş ürünler listesinde Köfteci Yusuf'un yer almasıyla birlikte, restoranın sahibi Yusuf Akkaş’ın hayatı ve kariyeri gündeme gelmiştir. Peki, Yusuf Akkaş kimdir? Nerede doğdu, kaç yaşında?

1960 yılında Bursa'nın Kızılhisar köyünde doğan Yusuf Akkaş, genç yaşta ticarete adım atmıştır. 1996 yılında İznik’te açtığı ilk köfte dükkanı, kısa sürede büyük bir başarı elde ederek Türkiye'nin en büyük köfte restoran zincirlerinden biri olma yolunda ilerlemiştir.

Köfteci Yusuf’un Büyümesi ve Başarısı

Bursa doğumlu Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf markasıyla Türkiye’nin 42 ilinde faaliyet göstermekte ve günlük 100 tona kadar et satışı yapmaktadır. 2016 yılında 62 milyon müşteriye hizmet sunan restoran zinciri, o yıl 7 bin çalışanıyla dikkat çekerken, 2020’de bu sayı 14 bine ulaşmıştır. Yusuf Akkaş, yaklaşık 30 milyon TL değerindeki Köfteci Yusuf markasının tek sahibidir.

Domuz Eti Tartışmaları

Yapılan gıda denetimlerinde Köfteci Yusuf’un bazı ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi üzerine firma bir açıklama yaparak, bu durumu reddetmiş ve bir kumpas kurulduğunu iddia etmiştir. Ancak kısa süre sonra firmanın başka bir şubesi de domuz eti içeren ürünler listesine eklenmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler