KPSS ön lisans sonuçları! Açıklandı mı? Nereden nasıl öğrenilir? Sisteme giremiyorum: E-devlet ile giriş, AİS

KPSS ön lisans sonuçları açıklandı. Detaylar haberimizde.

KPSS ön lisans sonuçları! Açıklandı mı? Nereden nasıl öğrenilir? Sisteme giremiyorum: E-devlet ile giriş, AİS

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’nın değerlendirme sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Sınava giren adaylar, sonuçlarını saat 10.00 itibarıyla ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.

Cevap kağıtları ve aday yanıtları erişime açıldı Adaylar, sınavda kullandıkları cevap kağıtlarına ve optik okuyucular tarafından okunan işaretlemelerine ulaşabilecekler. Aynı zamanda soruların doğru cevapları da erişime sunuldu.

Adaylar, “cevap kağıdı görüntüleme” ekranına girerek sınavda kullandıkları cevap kağıdını, yaptıkları işaretlemeleri, optik okuyucular tarafından okunan yanıtlarını ve doğru cevapları inceleyebilecekler.

Buna ek olarak, adaylar yanıt anahtarı üzerindeki soru numaralarına tıkladıklarında, her soru için açılan pencerede sorunun metnini, seçenekleri, doğru cevabı ve kendilerinin verdiği yanıtı görebilecekler.

Sorular, adayların sınavda kullandıkları kitapçıktaki soru ve seçenek sıralamasına uygun şekilde gösteriliyor. Aynı sayfada adayların testlerdeki doğru, yanlış ve boş yanıt sayılarıyla birlikte ham puanları da görüntüleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler