KPSS Ortaöğretim 60-65-70-75-80 puan hangi meslek? Nereye girebilirim, gidilir? Nere atanırım? Atama puanları 2024 ÖSYM

KPSS Ortaöğretim taban ve atama puanları, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gündemdeki yerini aldı.

KPSS Ortaöğretim 60-65-70-75-80 puan hangi meslek? Nereye girebilirim, gidilir? Nere atanırım? Atama puanları 2024 ÖSYM

Ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandıktan sonra, hangi kamu kurumlarının KPSS puanlarıyla alım yaptığı merak ediliyor.

Adaylar, bu puanlarla kamu kurumlarının açtıkları kadrolara başvuruda bulunabilecekler.

15 Eylül'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavın ardından, memur adaylarının gözü KPSS taban ve atama puanlarına çevrildi.

Adaylar, kendi puanlarını ve yerleşmek istedikleri kurumların taban puanlarını dikkate alarak tercihlerini belirleyecekler. Devlet Su İşleri, Tapu ve Kadastro, üniversiteler, Devlet Demiryolları, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi birçok kamu kurumu çeşitli kadrolar için P94 puanını kabul etmektedir. Peki, KPSS ortaöğretim puanlarına göre hangi kurumlara yerleşilebilir? İşte, KPSSP94 puanıyla alım yapan kurumların listesi...,

atama-puani-1-004.webp

KPSS Ortaöğretim 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 Puanla Nereye Girilir?

Geçmiş dönemlerde KPSS tercihlerinin yapıldığı ve yerleştirme işlemlerinin gerçekleştiği ÖSYM, atama puanlarını erişime açmıştı. KPSS ortaöğretim atama puanları, kadro ve şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Geçmiş yıllardaki atama ve yerleştirme puanlarına ulaşmak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz: osym.gov.tr/TR,29547/kpss-20241-bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarin-kadro-ve-pozisyonlarina-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html

atama-puani-2-006.webp

KPSS Ortaöğretim Puanları Kaç Yıl Geçerlidir?

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı, lise ve meslek lisesi mezunlarıyla mezun olma aşamasındaki adaylar için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren iki yıl boyunca geçerli olacak. Ancak, yeni bir sınav yapılmadığı takdirde sonuçlar, bir sonraki sınavın açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu kadrolarına atanmak isteyen adayların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur. 2022 yılında yapılan KPSS sonuçları, 2024 sınav sonuçları açıklanınca sona erecektir. Bu nedenle, kamu kurumlarının B Grubu kadrolarına atanmak isteyen adayların mutlaka bu sınava katılması gerekmektedir.

KPSS B Grubu Kadro Nedir?

Kamu kurumlarına yapılacak ilk atamalar A Grubu ve B Grubu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır:

A Grubu Kadrolar, bakanlıklar ve bunların bağlı kuruluşlarında özel yarışma sınavlarıyla girilen ve belirli bir eğitim süreci sonrası yeterlilik sınavına tabi tutulan pozisyonlardır.

B Grubu Kadrolar, genel bütçeli ve döner sermayeli kamu kuruluşları, fonlar, kefalet sandıkları, il özel idareleri, belediyeler ve benzeri diğer kamu kurumlarındaki kadroları kapsamaktadır.

B Grubu Kadrolara Yerleştirme

ÖSYM, B Grubu kadrolara başvuruda bulunan adayları puanlarına, tercihlerine ve kadro sayısına göre yerleştirecektir. Yerleştirme işlemlerinde adaylar arasında aynı puanı alanlar varsa, diploma tarihi önce olan, onun da aynı olması durumunda yaşı büyük olan adaylara öncelik verilecektir. Yerleştirme sonuçları, internet üzerinden ilgili kurumlara ve adaylara bildirilecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, herhangi bir ek sınav veya mülakat olmaksızın atanacaklardır. Ancak, gerekli belgeleri süresi içinde teslim edemeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler