KPSS ortaöğretim jandarma astsubay ve uzman erbaş puanı! Astsubay olmak için şartlar! Astsubay olunur mu? Kaç puan gerekli?

KPSS ortaöğretim sınav sonucunun açıklanması sonrası astsubay ya da uzman erbaş olma şartları araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

KPSS ortaöğretim jandarma astsubay ve uzman erbaş puanı! Astsubay olmak için şartlar! Astsubay olunur mu? Kaç puan gerekli?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar, aldıkları P94 puanı ile jandarma, uzman erbaş ve gardiyan pozisyonları için gereken taban puanları araştırmaya başladı.

Peki, lise düzeyinde KPSS Ortaöğretim P94 puanı ile asker, jandarma, astsubay ya da uzman erbaş olunabilir mi? Şartlar nelerdir? İşte merak edilenler…

LİSE KPSS ORTAÖĞRETİM P94 PUANI İLE ASKER, JANDARMA, ASTSUBAY VE UZMAN ERBAŞ OLUNUR MU?

KPSS P94 puan türü ile alım yapan kurumlardan biri Jandarma Genel Komutanlığı'dır. Jandarma ve uzman erbaş olmak isteyen adaylar, 2024 yılı için belirlenen taban ve tavan puanları araştırıyor. Son yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı, KPSS Ortaöğretim puan türünden en az 50 puan alma şartı koymuştu. Ayrıca, 2023 yılında 7.500 sözleşmeli uzman erbaş ve 6.605 jandarma alımı yapılacağı duyurulmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni personel alımı ilanları yayımlandığında güncel şartlar açıklanacaktır.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

2023 Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı için ortaöğretim (lise), ön lisans veya lisans mezunu adayların KPSS puanı ile başvuru yapması gerekmektedir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuruda bulunamaz. Adayların 2020-2021 yıllarına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması şarttır.

Mesleki nitelikli branşlar için başvuracak ilköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı istenmemektedir. Bu adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınava çağrılacaktır.

Adaylar, öğrenim seviyelerine uygun olarak sadece tek tercih yapabileceklerdir.

Başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1995 - 01 Ocak 2003 arasında doğmuş olmak).

Askerlik hizmetini yapmış olma şartı aranmamakla birlikte, askerlik görevini yaparken başvuruda bulunanlar (sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlar dahil), birlik komutanlıklarından aldıkları nitelik belgesinde en az 80 puan almış olmalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler