KPSS ortaöğretim polis puanı 2024-2025: Polis olmak için şartlar! Polis olunur mu? Kaç puan gerekli? Başvuru ve atama puanları

KPSS ortaöğretim sınavının açıklanması sonrası polislik puanları araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

KPSS ortaöğretim polis puanı 2024-2025: Polis olmak için şartlar! Polis olunur mu? Kaç puan gerekli? Başvuru ve atama puanları

2024 yılı Ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandı.

Adaylar, KPSS P93 ve P94 puan türleri ile öğrenci kabul eden okulları araştırırken, "KPSS Ortaöğretim puanı ile polis olabilir miyim?" sorusuna da yanıt arıyor.

Kariyerlerini bu alanda şekillendirmeyi düşünen adaylar için 2024 KPSS Ortaöğretim polislik puanı ve gereken minimum puanlar önem taşıyor. İşte detaylar...

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANI İLE POLİS OLUNUR MU?

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO), lise son sınıf öğrencileri ile lise mezunlarından öğrenci kabul etmektedir.

PMYO'ya başvurmak için KPSS Ortaöğretim sınavında P94 puan türünden en az 65 puan almanız gerekmektedir. Ön lisans mezunları için bu puan P93 türünden yine 65, lisans mezunları için ise KPSS P3 türünden en az 60 puan alınması şartı bulunmaktadır.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM'nin yaptığı TYT sınavında en az 250.00 ham puan almak. Şehit ve vazife malulü eş ve çocukları için bu puan 200.000 ham taban puan olarak belirlenmiştir.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak (yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz), sınavın yapıldığı yılın ekim ayı itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1999 - 01 Ekim 2006 tarihleri arasında doğmuş olmak).
  • Kadın adaylar için minimum boy 162 cm, erkekler için ise 167 cm'dir. Ayrıca beden kitle indeksi 18-27 arasında olmalıdır.
  • Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen sağlık koşullarını sağlamak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler