Metin Feyzioğlu kimdir?

Metin Feyzioğlu kimdir? İşte tüm detaylar...

Metin Feyzioğlu kimdir?

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi. Feyzioğlu'nun yerine getirilen isim ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim olarak belirlendi.

Metin Feyzioğlu kimdir?

Metin Feyzioğlu, 1986 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdi. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve 1991 yılında Ankara Barosu'na kayıt oldu. 1992 yılında Kamu Hukuku alanındaki yüksek lisansını tamamladı ve 1995 yılında doktor unvanı aldı. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında yardımcı doçent olarak atandı. Columbia Üniversitesi'nde hukuk İngilizcesi sertifikasını aldı. 2002 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Baro Başkanlığı: Metin Feyzioğlu, 10 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşen Ankara Barosu'nun 61. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçildi ve bu görevini 62. Olağan Genel Kurulunda yeniden seçilerek sürdürdü.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı: 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Barolar Birliği'nin 8. başkanı seçildi ve bu görevi 2021 yılına kadar sürdürdü.

Diplomatik Görev: 30 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine atandı.

Siyasi Kariyer: 18 Temmuz 2012 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi oldu ancak 2019 yılında bu görevinden istifa etti.

Özel Yaşam: Metin Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu ve Leyla (Cıngıllıoğlu) Feyzioğlu'nun kızı Saide (Feyzioğlu) Buçukoğlu ve Mehmet Buçukoğlu çiftinin çocuğu olarak İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Kızıltoprak semtinde doğdu. Annesi doğumdan iki saat sonra vefat edince dedesi ve anneannesi tarafından evlat edinildi ve Ankara'da büyüdü. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Kitapları:

  • 2013: Türkiye Ağaca Neden Sarıldı?
  • 2015: Çıkış Yolu

Ödülleri:

  • İnsan Hakları ve Demokrasi Ödülü (Çağdaş Gazeteciler Derneği)
  • Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü
  • Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler