ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? Nereli, kaç yaşında? Öz geçmişi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı. Yozgatlıgil'in özgeçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil kimdir? Nereli, kaç yaşında? Öz geçmişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı. Buna göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı.

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in öz geçmişi araştırma konusu oldu. İşte Yozgatlıgil'e dair bilgiler...

Ahmet Yozgatlıgil Kimdir?

1975 yılında doğan Ahmet Yozgatlıgil, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamış, 2005 yılında Drexel Üniversitesi'nde enerji alanında doktorasını yapmıştır. Akademik kariyerine Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Maryland'de öğretim üyesi ve araştırmacı olarak başlamıştır.

Ahmet Yozgatlıgil’in Kariyeri

Ahmet Yozgatlıgil, 2007 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış ve 2019'da profesörlük unvanını kazanmıştır. NASA, NIST ve Argonne National Laboratory gibi kurumlarla iş birliği yapmış, ODTÜ'de çeşitli idari görevler üstlenmiştir. Nisan 2020'den itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atanmış ve 16 Ağustos 2024’te ODTÜ Rektörü olarak göreve başlamıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler