ÖSYM branş bazında sıralama nasıl bakılır? Nasıl ve nereden öğrenilir: E-devlet giriş! Aday işlemleri AİS giremiyorum

KPSS branş bazında sıralama sonuçları erişime açıldı.

ÖSYM branş bazında sıralama nasıl bakılır? Nasıl ve nereden öğrenilir: E-devlet giriş! Aday işlemleri AİS giremiyorum

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı ve adaylar, branş bazındaki sıralamalarını merak ediyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yaptığı son duyuru ile KPSS branş bazında sıralama sonuçlarını erişime açtı. Peki, KPSS branş bazında sıralamalar nasıl öğrenilir? İşte 2024 KPSS branş bazında sıralama sonuçlarına dair detaylar!

ÖSYM, KPSS branş bazında sıralamaların adayların erişimine açıldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2024 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2024-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtılmıştır. Adaylar, osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile bu bilgilere ulaşabilirler.”

Branş Bazında Sıralama Nedir?

Branş bazında sıralamalar, yerleştirme işlemlerine doğrudan bir etkisi olmayan, sadece bilgilendirme amacıyla sunulan bir hizmettir. Bu sıralamalar, adayların aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasındaki başarı durumlarını görmelerine olanak sağlar. Ancak resmi bir belge niteliği taşımaz ve başka bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, bu sıralamaları güncellenen bilgiler doğrultusunda dikkatlice incelemeleri önerilmektedir.

Branş bazında sıralama, adayların ÖSYM sisteminde kayıtlı eğitim bilgilerine dayanarak yapılır. Bu bilgiler, YÖKSİS üzerinden alınan ve adayların başvurularında belirttikleri eğitim bilgileri dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen alımlarında ise KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Öğretmen adaylarının branş bazındaki sıralamaları, mezun oldukları yükseköğretim programları, mezuniyet yılları ve Talim Terbiye Kurulu (TTK) kararlarına göre belirlenir. Bu nedenle, öğretmen adaylarının branş bazındaki sıralamalarını değerlendirirken bu hususları göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler