ÖSYM DGS sonuçları! Tercihler ne zaman? Sınava kaç kişi girdi? Açıköğretim, sağlık yönetimi taban puanları

DGS sınav sonuçları açıklandı.

ÖSYM DGS sonuçları! Tercihler ne zaman? Sınava kaç kişi girdi? Açıköğretim, sağlık yönetimi taban puanları

2024 DGS sınav sonuçları nihayet açıklandı ve adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarına olanak sağlayan 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları bugünden itibaren sorgulanabilecek.

30 Haziran 2024'te gerçekleştirilen sınavın değerlendirme süreci tamamlandı. Adaylar, 10 Eylül 2024'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlarına ulaşabilirler.

DGS Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların yerleştirme işlemleri için tercih süreci başlayacak. Tercih tarihleri belirlendiğinde, bu bilgi güncellenerek paylaşılacaktır.

Yerleştirme işlemleri, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen kurallara göre yürütülecek. Adayların tercih yapmadan önce kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih sürecinde yayımlanan tablo ve bilgileri göz önünde bulundurmaları büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler