ÖSYM AİS! KPSS branş sıralaması 2024! Nasıl öğrenilir? Nasıl bakılır? Çöktü mü? E-devlet giriş

2024 KPSS Lisans branş sıralamaları açıklandı

ÖSYM AİS! KPSS branş sıralaması 2024! Nasıl öğrenilir? Nasıl bakılır? Çöktü mü? E-devlet giriş

2024 KPSS lisans sınavlarına katılan adaylar, sınav sonuçlarına göre branş sıralamalarını büyük bir heyecanla bekliyordu.

ÖSYM’nin yaptığı son duyuru ile 2024 KPSS lisans branş sıralamaları açıklandı. Peki, adaylar bu sıralamalara nasıl ulaşabilir?

2024 KPSS Lisans Branş Sıralamaları Açıklandı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2024-KPSS Lisans) katılan adayların branş sıralamaları ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı. Adaylar, bu sıralamalara ÖSYM’nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

Branş Sıralamaları Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresine girerek T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak branş bazındaki sıralamalarını görüntüleyebilir.

KPSS Branş Sıralaması Nedir?

Branş sıralamaları, adayların kendi alanlarındaki başarı durumlarını diğer adaylarla kıyaslamalarını sağlayan bir bilgilendirme hizmetidir. Bu sıralamalar resmi bir belge niteliği taşımamaktadır ve her türlü resmi işlemde ÖSYM’nin sistemindeki kayıtlar esas alınmaktadır.

Branş sıralamaları, YÖKSİS sistemi üzerinden çekilen eğitim bilgileri doğrultusunda hazırlanır. Eğer adayların eğitim bilgileri güncel değilse, başvuruda belirttikleri bilgiler dikkate alınır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında ise KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri esas alınmaktadır. Öğretmen adaylarının branş sıralamaları, mezun oldukları programlar, mezuniyet yılları ve alanlarına göre belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının sıralamalarını incelerken bu kriterleri göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler