Şırnak’ta terör operasyonu! Mühimmat deposu imha edildi

Şırnak Cudi Dağı kırsalında jandarma tarafından bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan "Gürz-12" operasyonunda, terör örgütünün mühimmat deposu olarak kullandığı bir mağara imha edildi.

Şırnak’ta terör operasyonu! Mühimmat deposu imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda, Şırnak’ın Cudi Dağı kırsalında "Gürz-12" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonda teröristlere ait bir mağaranın tespit edildiğini ve bu mağaranın mühimmat deposu olarak kullanıldığını belirtti.

Operasyonda 753 el bombası, bin el bombası fünyesi, 2 bin elektrikli fünye, 11 AK-47 piyade tüfeği, 5 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 3 RPG-7 roketatar, 2 PKM makineli tüfek, 60 mm havan, 2 kilogram patlayıcı madde ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiğini kaydeden Yerlikaya, mağaranın imha edildiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler