Staj defteri nasıl doldurulur?

Staj yapan öğrenciler için staj defteri doldurma süreci, için aramalar yapıyor. İşte Staj defteri nasıl doldurulur? Tüm detaylar...

Staj defteri nasıl doldurulur?

Staj defteri nasıl doldurulur?

Staj yapan öğrenciler için staj defteri doldurma süreci, stajın başladığı ilk günden itibaren başlıyor. Staj süresinin en az 30 iş günü olması ve her iş gününün 8 saat olarak hesaplanması gerekiyor. Staj defteri, her iş gününü kapsayacak şekilde gün gün tarihlendirilerek doldurulmalı. Cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri staj süresinden sayılmazken, cumartesi gününün resmi çalışma günü kabul edilen işletmelerde yapılan stajlarda, cumartesi günleri staj süresine dahil edilebiliyor. Bu durumun belgelendirilmesi gerekiyor.

Staj Defteri Kurum Tanıtımı ve Çalışma Detayları

Staj defterinde, ilk olarak staj yapılan kurumun genel bir tanıtımı yapılmalı. Kurumun hangi sektörde yer aldığı, kuruluş tarihi, çalışan sayısı ve kurum içi departmanlar gibi bilgilere yer verilmeli. Ayrıca, stajyerin hangi birimde ve kimlerle çalıştığı da belirtilmeli. Kurumla ilgili önemli görülen hususlar da eklenebilir.

Staj Defteri Günlük Çalışmaların Kaydı

Staj sırasında yapılan işlerin tekrarlanmamasına özen gösterilmeli. Rutin işler sık sık tekrara düşmemeli ve stajyer, çalıştığı birimle ilişkisi bulunan diğer birimlerde de hangi işlerin yapıldığını öğrenmeye çalışmalı. Staj süresince kazanılan diğer bilgi ve tecrübeler de deftere aktarılmalı.

Stajın Son Günü ve Değerlendirme

Stajın son gününde, o gün içinde yapılan işler ve genel bir değerlendirme yapılmalı. Stajın kattığı bilgi ve deneyimler aktarılmalı. Üniversitede alınan teorik derslerden staj süresince nasıl faydalanıldığına da değinilmeli.

Staj Defteri Kontrol ve Onay Süreci

Staj defterinin yapılan iş sayfaları, stajdan sorumlu amir tarafından kontrol edilmeli ve her bir sayfanın alt kısmında kontrol yazan yere ismini yazmalı ve imzasını atmalı. Kurum yetkilisinin, sadece iletişim bilgilerinin ve öğrencinin fotoğrafının yer aldığı iç kapak sayfasını onaylaması yeterli. Bu sayfada yetkilinin ismi, imzası ve işyerinin kaşesi bulunmalı.

Yazım Kuralları

Staj defteri, sade ve anlaşılır bir dilde Türkçe olarak yazılmalı. Staj yurtdışında yapılıyorsa yazım dili İngilizce olabilir. Defter, bilgisayarda veya tükenmez kalemle okunaklı bir şekilde el yazısıyla doldurulmalı. Bilgisayarda yazılan defterler Times New Roman 12 (başlıklar 14) punto ve siyah renk kullanılarak yazılmalı, satır aralığı 1,5 seçilmeli ve metin iki yana yaslı olmalı. Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalı. Yapılan işler ayrıntılı bir şekilde yazılmalı ve gerekli görülen belgelerin örnekleri eklenmeli. Tablo ve şekil kullanıldığında numaralandırılmalı.

Staj defteri, staj sürecini belgelemek ve değerlendirmek için önemli bir araç. Bu nedenle, dikkatli ve düzenli bir şekilde doldurulması gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler