Suç örgütüne baskın! 15 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuyu-14 operasyonu ile organize suç örgütü üyesi 15 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Suç örgütüne baskın! 15 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 15 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Zeytinburnu, Beşiktaş, Kartal, Bağcılar, Eyüpsultan, Bayrampaşa, Bahçelievler, Sultanbeyli ve Ataşehir ilçelerinde düzenlenen "Kuyu-14" operasyonları kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı Kanun'a muhalefet, yağma, silahla tehdit, iş yeri kurşunlama, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma ve mala zarar verme suçlarına karıştığı tespit edilen, yurt dışındaki elebaşı tarafından yönlendirilen 15 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Yerlikaya, şüphelilerden 14'ünün tutuklandığını, 1'inin ise işlemlerinin sürdüğünü aktardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin Bahçelievler'de 26 Haziran'da kasten adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme, Sultanbeyli'de 3 Temmuz'da bir iş yerinin kurşunlanması, Ataşehir'de 3 Temmuz'da iki farklı iş yerinin kurşunlanması, Eyüpsultan ve Bayrampaşa'da 11 ve 13 Temmuz'da altı farklı iş yerinin kurşunlanması, tehdit ve kasten yaralama eylemlerine karıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin toplamda 25 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında 10 farklı eyleme karıştığı belirlendi.

Operasyonlarda 7 ruhsatsız tabanca, AK-47 uzun namlulu silah, otomatik tabanca, hassas terazi, muhtelif miktarda uyuşturucu ile çok miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildiğini ifade eden Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar, hepsini tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler