Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.
Örgüt Suçu Yönünden Tahliye Kararı Çıktı
Hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası istenen Özer, bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, dolandırıcılık suçlamasıyla tutukluluk halinin devamına karar verirken, örgüt kurma suçlaması yönünden tahliye edilmesine hükmetti.
Avukattan Basın Açıklaması
Özer ailesinin avukatı Sevgi Erarslan, İstanbul 22. Bölge Adliye Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararı hakkında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
*"Kamuoyunun yakından takip ettiği Thodex davasında, mahkemenin verdiği son kararlarla ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur. Hukukun evrensel ilkeleri gereği, herkes kesinleşmiş bir mahkeme kararıyla suçluluğu ispat edilene kadar masum kabul edilir. Masumiyet karinesi, demokratik bir hukuk devletinin temel taşlarından biridir ve yargılama sürecinde sanık haklarının korunmasını güvence altına alır.
Müvekkillerimiz hakkında yürütülen yargılamada, mahkeme dolandırıcılık suçlamasına ilişkin tutukluluğun devamına karar verirken, örgüt suçu yönünden tahliye kararı vermiştir. Bu karar, yargı sürecinin dinamik yapısını ve her suç isnadının bağımsız değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Örgütlü suç isnadı bakımından verilen tahliye kararı, müvekkilimizin organize bir suç yapılanması içinde yer almadığını göstermesi açısından önemli bir hukuki gelişmedir.
Hukuk devleti ilkesi gereği, adil yargılanma hakkı herkes için vazgeçilmezdir. Yargılama süreci tamamlanmadan yapılan yorumlar ve peşin hükümler, yalnızca yargıya olan güveni zedelemekle kalmaz, aynı zamanda bireylerin temel haklarına da zarar verir. Müvekkillerimizin haklarının korunması ve adil bir yargılama sürecinin sağlanması için tüm hukuki yolları takip edeceğimizi ve sürecin şeffaf ilerlemesi adına kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğimizi belirtiriz."
Kaynak:Haberler.com
tr de bi sure gecirdim. ulke net bitmis. ne adalet ne sistem ne bisey sevr den kotu durumda ulke. 20 yildan fala omru oldugunu sanmiyorum
Yanıtla (2) (1)Kural basit= kazandığını bölüşürsün, çıkarırlar.
Yanıtla (7) (0)Sasirdikmi hayir muz cumhuriyetinde boyle seyler gayet normal tabii biliyorsunuzki memlekette dolandiricilik suc degil tabii pazarliga oturacak kadar caldiysaniz.
Yanıtla (7) (0)Bu işler böyle biraz yakacaksin sonra çıkacaksın karşılığında dosyana milyonlarca lira ödeyeceksin bu kadsr
Yanıtla (3) (0)Memlekette hırsızlığın dolandırıcılığın cezası yok ki. Garibanın sattığı limonla uğraşsın zabıta devlet
Yanıtla (6) (0)