Uzaya çıkıyoruz! Türksat 6A bu tarihlere gönderilecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 8 Temmuzu 9 Temmuza bağlayan gece fırlatılacağını açıkladı

Uzaya çıkıyoruz! Türksat 6A bu tarihlere gönderilecek...

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'ne nakli sonrası devam eden standart testlerin tamamlanmasının ardından Temmuz ayının ikinci haftasında Türksat 6A uydumuzu Falcon 9 roketi ile uzaydaki konumuna fırlatılacağı açıklanan Türksat 6A için tarih kesinleşti.

SpaceX Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda son testleri gerçekleştirilen Türksat 6A uydusunun ne zaman yörüngeye fırlatılacağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklandı.

Yüzde 81'in üzerinde yerlilik oranıyla geliştirilen uydunun yörüngeye fırlatılma tarihini duyuran Bakan Uraloğlu, "Türksat 6A uydumuzu Türkiye saatiyle 8 Temmuzu 9 Temmuza bağlayan gece saat 00.20'de yörüngesine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

uzay2.webp

Kaynak:Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler