"Yaşanabilir iller araştırması"

CNBC-e Business'ın İlkini geçen sene yaptığı “Türkiye'nin Yaşanabilir İller Araştırması” bu sene ikinci kez hayata geçti. Bir önceki araştırmada sıralamayı belirleyen 28 kriterden bazılarını elendi ve yerlerine yenilerini eklendi. Bu yılki araştırma 34 kr

"Yaşanabilir iller araştırması"

CNBC-e Business'ın İlkini geçen sene yaptığı “Türkiye'nin Yaşanabilir İller Araştırması” bu sene ikinci kez hayata geçti.

Bir önceki araştırmada sıralamayı belirleyen 28 kriterden bazılarını elendi ve yerlerine yenilerini eklendi. Bu yılki araştırma 34 kritere dayanıyor.
Sıralamada geçen yıl 6. Sırada bulunan Trabzon bu yıl bir basamak yükselerek 5. sıraya çıkmış.

5. Sıradaki Trabzon ile ilgili açıklama şöyle:

5- TRABZON
Trabzon'da eğitim verileri orta düzeyde. Yalnız, acilen anaokulu öğretmenine ihtiyacı var. Anaokulu öğretmeni açığının en yüksek olduğu ikinci il. Kent kilometrekare başına en uzun asfalt yola sahip. Buna rağmen trafiği kötü. Sinemaya ilgi sıralamasında Türkiye'nin dördüncü ili. Kent hayatındaki ve ekonomik verilerindeki gelişimle ön plana çıkıyor.

İşte illerin yaşanabilirlik sıralaması:


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler