Baykal atasözünü karıştırdı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis'teki grup konuşmasında Ak Parti'ye yüklendi.Başbakan'a seslenirken ikinci bir Kamer Genç vakası yaşandı. Baykal atasözünü karıştırınca kendisi de güldü...Konuşması boyunca tüm yaşananların temelinde Ergenekon davası y

Baykal atasözünü karıştırdı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis'teki grup konuşmasında Ak Parti'ye yüklendi.

Başbakan'a seslenirken ikinci bir Kamer Genç vakası yaşandı. Baykal atasözünü karıştırınca kendisi de güldü...

Konuşması boyunca tüm yaşananların temelinde Ergenekon davası yattığını savundu. "Kurumlar arasında bir çatışma yok, sadece hükümetin kurumlara saldırısı var" dedi.

Can alıcı soruyu ise Cemil Çiçek'e sordu: Erzincan savcısına bu işi (İsmailağa cemaati soruşturması) takip etmeyin diye telefon açtın mı açmadın mı?

2010 DAHA İYİ BİR YIL OLSUN

Umuyorum 2010 yılı Türkiyemiz için bütün insanlık için daha güzel gelişmelerin yaşandığı bir yıl olur. 2009 yılı çok büyük üzüntüleri yaşadığımız bir yıl oldu.

TEKEL işçilerinin maruz kaldığı haksızlıklar, itfaiyecilerin şikayetleri, ulaştırma işçilerinin şikayetleri, eczacıların problemleri bütün bunlar demokratik bir toplumun doğal süreci içinde yer almaya başlıyor. Bu manzara karşısında iktidar korkutma yıldırma denemeleri yapıyor ama başaramıyor. İnsanları copla ya da gaz sıkarak yüzlerine gözlerine inançlarından haklarından mahrum bırakmanın yollarını arıyor.

KEDİYİ CİĞERE TESLİM ETMEYİZ

Biraz önce Başbakan çıkmış, ana muhalefet lideri TEKEL işçilerine gidiyor diyor. Elbette gidecek elbette. TEKEL işçileri yan geliyor yatıyorlar, yatanlara para yok iş de yok diyor. Kim diyor Başbakan diyor? Kime diyor, kendisi yetim bırakılmış olan TEKEL işçilerine bunu söylüyor.  Türkiye'de yetimin hakkının korunmasına ihtiyaç var ama bu hakkı koruyacak olan Başbakan değil. Önce kendisi yetim hakkı yemekten vazgeçmeli... Kediyi ciğere teslim etmeyiz... (Gülüyor, düzeltiyor) Ciğeri kediye teslim etmeyiz! Kediyle ciğer yan yana gelince karışıyor!...

BAŞBAKAN 2001'DE NE DEMİŞ?

2001 yılında, TEKEL işçilerinin sergiledikleri bir eyleme katılıyor ve onları alana inmeye çağırıyor. Diyen kim şimdiki Başbakan Yardımcısı. Gelin, sizin meselenizi haykıracağız diyor.  Sayın Arınç sizin önünüzde ben yürürüm diyor. 2001'de bunu söylüyorlar, 2010'da geldiğimiz nokta bu. Yanlış özelleştirme yaptınız. Bu konuda senin söz söylemeye hakkın yok.

DOĞALGAZA NİYE ZAM GELMEDİ?

2010'a zamlarla girdik. Her şeye zam geldi ama doğalgaza zam gelmedi. Her şeye zam yapıldı da doğal gaza zam yapılmadı. Niçin yapılmadığını da Çalışma Bakanı açıkladı: “Baykal doğalgaza zam yapılacak dedi, o yüzden Ocak'ta değil Şubat'ta zam yapacağız” dedi.

AKP VATANDAŞTAN ÇIKARIYOR

Bu zamlar yanlış ekonomi politikasından çıkıyor. Ekonomimiz büyük açıklar verdi. Tabi bu açıkların bir yerde kapatılması lazım. AKP'nin harcamalarını vatandaştan çıkarıyorlar.

HÜKÜMET HASTANIN CEBİNE EL ATTI

AKP'nin vatandaşa parasız sağlık götürme iddiası tamamen ortadan kalkmıştır. Artık sağlık parasız değildir. Planlanan değişiklik yeni sorunları da beraberinde getirecek. Hükümet ilaç fiyat farkları ve muayene ücretleriyle hastanın cebine el atmıştır.

İŞLER KARIŞIYOR

Herkesin ortak kanısı Türkiye'nin artık böyle devam edemeyeceğidir. Görülmemiş bir kaos ortamı ortaya çıkmıştır ve ülkemizin en önemli kurumları birbirlerine karşı güvensizlik ortamı olarak nitelendirilen bir çatışmanın tarafı olmuştur. Nitelendirilen diyorum, çünkü ben öyle düşünmüyorum. Devletin kurumları el ele kendi işini yapacak! Yargı yargıyı, ordu orduyu, hükümet hükümeti yönetecek. Bunları karıştırmaya başlayınca işler karışır.

SARI ZARF TERTİP ÇIKTI

Tüm bunların temelinde Ergenekon davası olduğuna inancım gittikçe artıyor. Hatırlıyor musunuz? Atabey soruşturmasında Genelkurmay'ın önünde gazetecilere bir sarı zarf verildi. İçinde dudak uçuklatacak iddialar var. Olayın biraz üzerine gidildi. Zarfı veren polis, olay da tertiptir.

DURSUN ÇİÇEK'E NE OLDU

Dursun Çiçek işi ne oldu? Islak imza işi ne oldu? Bize göstermeyin, öbür mahkemeye gösterin. Bu işin uzmanı başka bir kurula inceletin. Ne oldu bu ihbarı yapan zat? Nerede bu kişi? Siz suikasti falan bırakın bunları takip edin ya! İşin ucu bu? Ne oldu? Dursun Çiçek yerinde... Başbakan dava açtı! Böyle hukuk olur mu? Böyle Türkiye olur mu? Böyle iktidar olur mu? Kötü olan böyle iktidar olursa, böyle Türkiye olur...

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler