Yeni Doğan Çetesi’nde kaç kişi tutuklandı? Bakandan açıklama geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yenidoğan Çetesi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Tunç “1 yıllık araştırma neticesinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı.” dedi.

Yeni Doğan Çetesi’nde kaç kişi tutuklandı? Bakandan açıklama geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yenidoğan Çetesi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. 2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER’e bir vatandaşımızın ihbarı ile başlayan bir süreç oldu.

İstanbul’daki bazı hastanelerde yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile ilgili olarak bir şikayet meydana geldi.

İhbarlar neticesinde soruşturma başlatıldı bunu Sağlık Bakanlığımız İl Sağlık Müdürü’ne ilettikten sonra hem idari soruşturma başlattı hem adli soruşturma başlatarak Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Soruşturma derinleştirildi. Süreç içerisinde teknik takipler, deliller toplandı.

22 KİŞİ TUTUKLANDI

Tespit edilen suç kayıtları ve suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma ve soruşturmanın neticesinde 26 Nisan 2024 tarihinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı.11’i doktor olmak üzere 25 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Süreç içerisinde iddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuş durumda.

Savcıyla ilgili kamuoyuna yansıyan tehdit durumu oldu, ayrıca soruşturma açıldı. Hiç kimse yargı mensuplarını tehdit edemez ve korkutamaz.

O kapsamda da özellikle yargı görevini etkilemeye yönelik, tehdide yönelik kişiler hakkında da bir soruşturma açıldı, devam ediyor. Mahkeme iddianameyi değerlendirme aşamasında.

Yargınlanması istenen kişiler kamuoyu tarafından görülmüş olacak. İddialar, suç kayıtlarının, delillerin neler olduğunu mahkeme iddianameyi kabul ettikten sonra göreceğiz.

BEBEKLERİN ÖLÜMÜNE MÜSAADE ETMEYİZ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kamu hastanelerinde, özel hastanelerde bebeklerin ölümüne müsaade etmez.

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi değerlendirme hususunu takip edeceğiz. Kamuoyu bu iddialarla ilgili suçlamaları ve suçlanan kişileri görmüş olacak. Temennimiz hızlı bir şekilde sonuçlanması."

Kaynak:TV100

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler