13 milyon kişi acile koştu

İlk olarak 5 Eylül'de Ankara Keçiörensporlu 11 futbolcuda H1N1 virüsünün tespit edilmesinin ardından domuz gribi nedeniyle ölenlerin sayısının her geçen gün yükselmesi hastanelerdeki yoğunluğu da artırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, son

13 milyon kişi acile koştu
İlk olarak 5 Eylül'de Ankara Keçiörensporlu 11 futbolcuda H1N1 virüsünün tespit edilmesinin ardından domuz gribi nedeniyle ölenlerin sayısının her geçen gün yükselmesi hastanelerdeki yoğunluğu da artırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, son iki ayda 13 milyon 482 bin 970 kişi hastanelerin acil servislerine koştu. Bunların 11 milyonunun domuz gribi korkusuyla acile gittiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Levent Akın, yoğunluk nedeniyle acil servislerde sıkıntı yaşandığını söyledi.

SORUNU AŞI ÇÖZECEK

Acillerin görevinin kazalar, yaralanmalar, kalp hastalıkları olduğunu kaydeden Akın, grip şikâyetleri yüzünden bu tip vakalara yeterli ilginin gösterilmesi konusunda sıkıntı meydana geldiğini aktardı. Riskli grupların aşılama işlemi sona erdikten sonra hastalığın etkisinin azalacağını anlatan Akın, böylece acil servislerdeki yoğunluğun da biteceğini kaydetti. Vatandaşlara korunma önlemlerini almaları çağrısında bulunan Akın, "Acil servise gitmeyin, demeye cesaret edemeyiz. Çünkü bazı vakalarda kronik rahatsızlığı olmayanları da etkileyebiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler