6 ilde Kolera Salgını

Sağlık Bakanlığı, Kuzey Irak'ta görülen kolera salgınının Dünya Sağlık Örgütü'nce (WHO) doğrulanması üzerine, Hakkari, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Van valiliklerini uyardı.Sağlık Bakanlığı, salgına karşı sınır kapılarındaki giriş çıkışlarda gerek

6 ilde Kolera Salgını

Sağlık Bakanlığı, Kuzey Irak'ta görülen kolera salgınının Dünya Sağlık Örgütü'nce (WHO) doğrulanması üzerine, Hakkari, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Van valiliklerini uyardı.

Sağlık Bakanlığı, salgına karşı sınır kapılarındaki giriş çıkışlarda gerekli tedbirlerin alınmasını ve 6 ilde tedbirlerin en üst seviyeye çıkarılmasını istedi.

Kuzey Irak'ta başgösteren kolera salgını, özellikle sınır kapıları ve sınıra yakın illerdeki valilikleri alarma geçirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, 29 Ağustos 2007 tarihinde Irak'ın özellikle Kerkük ve Süleymaniye kentlerinde kolera salgını olduğuna ilişkin duyumların alındığını ve aynı gün Irak sınırına yakın olması nedeniyle 6 ilin valilikleri konu hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, koleranın ani başlayan karın ağrısı, ishal, kusma ile seyreden ve hastanın hızlı su, tuz ve minerallarden yoksun kalmasına neden olan bir hastalık olduğu ifade edildi.

Hakkari Valiliği bireyler için kolera riskini azaltma yöntemlerini açıkladı ve ellerin sabun ve bol su ile yıkanmasını, yeme içme alışkanlıklarında temizlik ve hijyene özen gösterilmesini, tuvaletten sonra temizliğin uygun şekilde yapılmasını istedi.

Açıklamada ayrıca koleranın Türkiye'de görülmediği, ancak bulaşıcı hastalıkların sınır tanımaz özelliklerinin dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler