İnternette kiralık anne furyası

Kısırlık sorunu yaşayan kadınların çocuk sahibi olması için uygulanan yöntemlerden bir de taşıyıcı annelik. Türkiye'de yumurta ve sperm bankası gibi bu yöntem de yasal değil. Bu durumu göz önünde bulunduran ve maddi güçlük yaşayan kadınlar internette verd

İnternette kiralık anne furyası
Kısırlık sorunu yaşayan kadınların çocuk sahibi olması için uygulanan yöntemlerden bir de taşıyıcı annelik. Türkiye'de yumurta ve sperm bankası gibi bu yöntem de yasal değil. Bu durumu göz önünde bulunduran ve maddi güçlük yaşayan kadınlar internette verdikleri ilanda 'Taşıyıcı anne' olmak istiyor.

Organlarını satışa çıkaranlar yanında şimdi de kadınlar para karşılığı 'bir başkasının dışarıda oluşturulan embriyosu'nu 9 ay boyunca taşımayı kabul ediyor.

İlanlarda verilen telefon numarasından ulaştığımız ismini açıklamak istemeyen kadın geçim sıkıntısı nedeniyle bu yola başvurduğunu, talebin gelmesi halinde değerlendirebileceğini söyledi.

PAZARLIK PAYI MEVCUT

İşte internette verilen ilanlardan bazıları

# 24 yaşındayım taşıyıcı anne olmak istiyorum. 7 yaşında bir kızım var. Bu işi onun geleceği için yapmak istiyorum. İyi bir teklife kesinlikle açığım ve bu işte kesin kararlıyım. Bu işin görüşüp anlaşarak olmasını istiyorum. Ciddi olarak ilgilenenlerin bana e-mail atmasını bekliyorum.

# Taşıyıcı annelik yapmak istiyorum. Ücrette anlaşırız, şartları konuşuruz. 30 yaşında bakımlı ve de güzelim, üç çocuğum var üçü de güzel.

# Taşıyıcı annelik yapmak istiyorum. Lütfen ciddi olanlar arasın. Üç çocuğum var. 31 yaşındayım evliyim maddi durumumuz kötü yardımcı olabilecek ailelerin teklifini bekliyorum. Fiyatta anlaşırız msn de kamera ile görüşülür. Telefonla irtibata geçilir. Ciddi aileleri bekliyorum. İyi günler.

Taşıyıcı annelik Hindistan'da yaygın

Hİndİstan'In Anand kentindeki bir klinik dünyanın dört bir yanından çocuk sahibi olmak isteyenlere kapılarını açıyor. Çiftler taşıyıcı annelere 6 bin 500 dolar ücret ödüyor.

Medeni Hukukçu Doç. Dr. Şükran Şıpka ise yöntemin yasal olmadığını belirterek “Çiftlerin başkasından donör almaları veya kendi donörleri ile oluşan embriyonun bir taşıyıcı anneye nakli kesinlikle yasaklanmıştır” dedi.

Taşıyıcı annelik, rahim problemi olan ve çocuğu taşımayan kadınlarda uygulanan bir yöntem. Kadının yumurtası ile erkeğin spermi alınarak tüp bebekteki gibi embriyo oluşturuluyor. Embriyo taşıyıcı anneye naklediliyor. Hamilelik sürecinin ardından doğan bebek aileye teslim ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler