AKP'nin Anayasa Çalışmaları

AK Parti'li Bakanlar, milletvekilleri ve hukuk uzmanlarından oluşan heyet, yeni Anayasa çalışmaları için Sapanca'ya geldi.Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenler tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağı üzerinde değerlendirmelerde bulunac

AKP'nin  Anayasa Çalışmaları

AK Parti'li Bakanlar, milletvekilleri ve hukuk uzmanlarından oluşan heyet, yeni Anayasa çalışmaları için Sapanca'ya geldi.

Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenler tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağı üzerinde değerlendirmelerde bulunacak 18 kişilik heyet, Sapanca Richmond Otel'e yerleşti.

Anayasa çalışmaları için Sapanca'ya Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Dengir Mir Mehmet Fırat, bazı milletvekilleri ve hukuk uzmanlarından oluşan heyet, dün akşam saatlerinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise gece geç saatlerde otele giriş yaptı.

Heyet bugün yeni anayasa taslağı üzerinde görüş alışverişinde bulunacak.
Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, 21 Ekim'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketinde yer alan, ''11. cumhurbaşkanının seçiminin nasıl ve ne zaman yapılacağını düzenleyen'' geçici madde 19'un uygulanamayacağını söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da aynı konuya ilişkin soruları yanıtlarken, referandum paketinde yer alan geçici madde 19'un bir çözüm hükmü olduğunu belirtti.

CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Konya Milletvekili Atilla Kart ise parti olarak, bu konunun getireceği sorunları dile getirdiklerini hatırlatarak, Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Anayasal anlamda yaratacağı kaos ortamını 3-4 aydır anlatıklarını, Türkiye'nin, bugün bunu tartıştığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler