BDP bakanlıktan koruma talep etti
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini protesto amacıyla bir çok kentte BDP binalarına yapılan saldırıyla ilgili olağanüstü toplanan BDP yönetimi, koruma için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.FAŞİZMİN AYAK İZLERİ BDP Genel Başkanı Hamit
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini protesto amacıyla bir çok kentte BDP binalarına yapılan saldırıyla ilgili olağanüstü toplanan BDP yönetimi, koruma için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.
FAŞİZMİN AYAK İZLERİ
BDP Genel Başkanı Hamit Geylani saldırıları, "Faşizmin ayak izleri" diye değerlendirirken BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz Türklerle Kürtler arasındaki bir etnik kalkışmanın parçası olmayacağız" dedi.
KORUMA TALEP ETTİLER
Bir çok merkezde BDP binalarına yapılan saldırıları değerlendirmek için olağanüstü toplanan BDP yönetimi, koruma için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Milliyet'e açıklama yapan Demirtaş, İçişleri Bakanlığı'na yazılı başvuru yaparak koruma talep ettiklerini söyledi. Demirtaş, "Bakanlıktan Genel Merkez binamız ve bütün teşkilatlarımızın saldırı hedefine geldiğini belirterek güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedik. Bazı bölgelerde jandarma ve polis, koruma yerine teşvik ediyor" dedi.
TÜRK-KÜRT SAVAŞI DEĞİL
Toplumda BDP'ye karşı gelişen öfkenin hedef şaşırtma olduğunu da ifade eden Demirtaş şöyle konuştu: "Muhalefet liderleri dahil herkes BDP'yi hedef gösterdi çatışmalardan sorumluymuş gibi. Resmen toplumun öfkesini bizden çıkarmaya çalıştılar. Oysa hesap vermesi gereken hükümettir. BDP ne yapmıştı; operasyon dursun diye dağ başlarına yürüyüp savaşın bitmesi için çağrılar yapmıştı. Şimdi BDP binalarına saldıran gözü dönmüş ırkçılara sesleniyorum; BDP'nin bu çabası olmasaydı, Allah korusun her gün bu kadar ölümler olacaktı. Geçen aylarda 40'tan fazla PKK'lı öldürüldü.
Ne Başbakan, ne bir muhalefet lideri çıkıp da 'bu kadar genci niye öldürüyorsunuz' demedi. Tam tersine bunu zafer olarak sundular. O gerilla cenazelerinde tek bir Türk'ün işyeri, tek bir Türk'ün evi taşlanmadı, hedef haline getirilmedi. Çünkü bu Türkle Kürdün arasındaki problem değil. Kürtler bunu biliyor ama malesef Türkler bunu hâlâ bir Türk-Kürt savaşı olarak görüyor. Kim etnik milliyetçidir, kim ırkçıdır, herkes dönüp aynada kendisine baksın."
IRKÇILIK BUDUR
BDP Genel Başkanı Hamit Geylani ise, BDP binalarına yönelik saldırıyı, "Bir yerde bir ölüm olayı olmuşsa Aydın'ın, Elazığ'ın, Ankara'nın, Adana'nın ne alakası var? Kimi kime karşı intikam duyguları ile hedef alıyorsun? İşte faşizim budur, ırkçılık budur, savaş histerisi de budur" dedi.
BDP Kadın Meclisi ise hükümete, bölgesel ve uluslararası güçlere, DTK'nın ilan ettiği özerkliği tanıma çağrısı yaptı. Açıklamada, "Evrensel bir hak olan ulusların kendi kaderini tayin etme hakkını Kürtler için de demokratik özerklik statüsünde halkımızın iradesini tanımaya davet ediyoruz. Demokratik özerklik tam da bir kadın projesidir" denildi.