Hep Batı'nın ahlaksızlığını aldık

Başbakan, dün ilginç bir çıkış yaparak, “Batı'nın ilmini, sanatını almadık, maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık” dediBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere g

Hep Batı'nın ahlaksızlığını aldık

Başbakan, dün ilginç bir çıkış yaparak, “Batı'nın ilmini, sanatını almadık, maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilen öğrenciler için düzenlenen törende öğrencilere hitap ederken şunları söyledi:

* NİYET HAYIRLI OLUNCA: Yatırımın en verimlisi rantabl araziye yapılır. Çorak, kurak, neticesi olmayan bir araziye yatırım yapılmaz. Öyleyse en rantabl olan yatırım neresidir? İnsandır ve biz insana yatırım yapıyoruz. Gidenlerin gelip gelmemesi, böyle bir derdimiz yok. Biz ne diyoruz biliyor musunuz? 'At denize, balık bilmezse halik bilir'. Niyet hayırlı olunca, akıbet de hayırlı olur.

* DIŞARDAKİ ÖĞRENCİLER: Yılda yurt dışına gönderilen 30-40 öğrenciden 500'lü, 1000'li rakamlara geldik. Yurt dışına lisans ve lisansüstü eğitim için giden Türkleri sayısı 70 bin civarında. Bu 70 bin öğrencinin yüzde 15'i lisansüstü eğitim aldı.

* BEYİN GÖÇÜ AZALDI: 'Beyin göçü'diye ifade edilen yetişmiş insanların yurt dışına gidip dönmeme oranı azaldı. 1970'li yıllarda yurt dışına gidip dönen öğrenci sayısı yüzde 50 oranındaydı, bugün ise bu oran yüzde 80'lere ulaştı.

* BATI'NIN AHLAKSIZLIĞI: İstiklal şairimiz 'alınız ilmini garbın, alınız sanatını'diyor ya 'veriniz hem de mesainize son süratini'diyor ya... Biz Batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef, değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık. Biz Batının sanatını, ilmini almakta bir yarış etmeliydik. İşte bu adım, aynen Cumhuriyetimizin banisinin de başlattığı bir adımın artarak, hızlanarak devamıdır.

* BİLGİ ÜRETİMİ: Bugün ülkemizde her alanda en iyi düzeyde eğitim verebilen kurumlar bulunuyor. Fakat dünyanın değişen şartları, küreselleşme olgusu bilginin sadece elde edilmesini değil, asıl olarak üretilmesini zorunlu kılıyor. Bilgi üretimi içinse gerçekten yüksek donanımlı insanlara ihtiyaç var.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler