Basın tribünü karıştı

Danıştay 10. Dairesinin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Müsabaka Yerlerine Serbest Giriş Yönetmeliği'nin ''Basın Tribünlerine Serbest Girişler'' başlıklı 6. maddesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği bildirildi.  Anadolu Spor Gazeteciler

Basın tribünü karıştı

Danıştay 10. Dairesinin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Müsabaka Yerlerine Serbest Giriş Yönetmeliği'nin ''Basın Tribünlerine Serbest Girişler'' başlıklı 6. maddesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği bildirildi.

 

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (, ASGD)'nin açtığı davada, Danıştay 10. Dairesinin, GSGM'nin ''Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) alıp, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) verdiği'' basın tribünlerine serbest girişlerle ilgili akreditasyon uygulamasını durdurma kararı aldı

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül,basın tribünlerine akreditasyonları Gençlik Spor il Müdürlükleri bünyesinde organize edeceklerini söyledi.

 

Akgül Danıştay 10. Dairesinin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Müsabaka Yerlerine Serbest Giriş Yönetmeliği'nin ''Basın Tribünlerine Serbest Girişler'' başlıklı 6. maddesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini belirterek, ''Mahkeme kararına uymak zorundayız. Bu nedenle il müdürlerimize bir genelge yayımlayarak, bundan sonra düzenlemelerin kendileri tarafından yapılacağını bildirdim'' dedi.

 

Genel Müdür Akgül, bundan önce de aynı konuda bir mahkeme kararı olduğunu ve bunun üzerine giriş düzenlemelerini federasyonlara verdiklerini anımsatarak, ancak son olarak Danıştay 10. Dairesinin ''gazetecilerin basın tribünlerine girişlerini düzenleme yetkisinin sadece GSGM'ye ait olduğuna'' karar verdiğini vurguladı. Akgül, ''Biz de bu görevimizi, il müdürlükleri aracılığıyla yerine getireceğiz'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler