Rize'de taraftar isyanda

Çaykur Rizespor'da ligde üst üste 4 maçta mağlup olunmasının ardından Oktay Çevik, teknik direktörlük görevinden istifa etmişti. Yönetim kurulu, yaptığı görüşmeler sonucunda teknik direktörlüğe Mehmet Şansal'ı getirdi. Çaykur Rizesporlu bir grup taraftar,

Rize'de taraftar isyanda

Çaykur Rizespor'da ligde üst üste 4 maçta mağlup olunmasının ardından Oktay Çevik, teknik direktörlük görevinden istifa etmişti. Yönetim kurulu, yaptığı görüşmeler sonucunda teknik direktörlüğe Mehmet Şansal'ı getirdi.

Çaykur Rizesporlu bir grup taraftar, teknik direktörlüğe Şansal'ın getirilmesine tepki göstererek, takımın antrenmanı öncesi Mehmet Cengiz Tesisleri geldi. ''Bu büyük taraftara 3. lig yakışır'' şeklinde tezahürat yapan taraftarlar, daha sonra tesislerin girişine siyah çelenk bıraktı.

Burada Çaykur Rizespor Taraftarlar Birliği adına açıklama yapan Hasan Tuncay, Çaykur Rizespor A.Ş'nin aldığı karar nedeniyle bu protestoyu gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Rize'nin nabzını tutarak konuşuyorum. Herkes bu karara tepki gösteriyor. Bunun için siyah çelenk bıraktık'' dedi.

Teknik direktörlüğe Mehmet Şansal'ın getirilmesine karşı olduklarını ifade eden Tuncay, şunları söyledi:

''Geçmişte dayanan tecrübelerimiz var. Yaşanan başarısızlıklar var. Hoca belki iyi olabilir, ama biz tepki koyuyoruz. Madem başarı olmayacaktı, Oktay hocanın istifasını niye kabul ettik? Kabul edilmeyebilirdi. Bu hoca ile başarının geleceğine inanmıyorum.''

Polisin de güvenlik önlemi aldığı protesto sonrası taraftarlar, slogan atarak tesislerden ayrıldı. Görevliler de daha sonra siyah çelengi kaldırdı.

TEKNİK DİREKTÖR MAHMET ŞANSAL

Tesislere bugün gelerek ilk antrenmanına çıkan teknik direktör Mehmet Şansal, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolda kurgu nasıl olursa olsun şans faktörünün çok önemli olduğunu söyledi.

Çaykur Rizespor'un çok büyük bir takım olduğunu, Rize'ye gurur duyarak geldiğini vurgulayan Şansal, ''Ailenin bir evladı olarak takımın ileriye gitmesi için çalışacağım. Giden hocalara katkıları için teşekkür ediyorum. Bu işin doğasında var. Başarısızlıkta ilk olarak teknik direktör gönderilir'' dedi.

Misyonunun ve donanımının bu sorumluluğu üstlenecek seviyede olduğunu, bunun süreç içerisinde görüleceğini ifade eden Şansal, şöyle konuştu:

''Çaykur Rizespor her zaman hedefi olan bir kulüp olmuştur. Biz de bu misyonu üstleneceğimize inandığımız için geldik. Bizim için de çok önemli bir fırsat. Benim 27 yıllık teknik direktörlük, 15 yıllık futbolculuk geçmişim var. Bunları bir araya getirdiğimizde sorumluluğu kaldıracağıma inanıyorum. Geldiğim kulübün ağırlığının da farkındayım. Yapacağım her işte, atacağım her adımda bunun farkında olacağım.''

Şansal, bugüne kadar Marmara Bölgesi'nde çalıştığından dolayı kamuoyuna uzak kaldığını kaydederek, ''Önümüzdeki 3 maçı kazanıp, lig arasında tespit ettiğimiz eksikleri, yaraları sarma adına yapacağımız hamlelerle ikinci yarıya herkesin görmek istediği Çaykur Rizespor'u göstermeye çalışacağız. Eksik görülen yerlere gereken, bilinçli transferleri yapıp yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kendisinde böyle bir takımın başında yer almanın büyük heyecanı ve hırsı olduğunu dile getiren Şansal, ''Sanki teknik adamlığa yeni başlamış gibi geldik. İlk yılımdaki heyecanım var. Mantalitemde mağlubiyeti hazmedemeyen bir takım oluşturmak var. Bunu takımıma aktarmak istiyorum. Geçmişte bunları çalıştırdığım takımlara aktardım. Çalıştırdığım takımlarda şampiyon yaptığım da, küme düşen de oldu. Bundan kaçılmaz. Ama bunun arkasında başka şeyler de var'' ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor'un menfaati adına, menfaatlerine aykırı duruma gelmesi halinde ilk olarak kendisinin sorumluluk üstleneceğini kaydeden Şansal, şunları söyledi:

''İlk olarak kendimi asarım, çeker giderim. Taraftarın tepkisine de saygı duyuyorum. Bunlar olabilir. Herkes başını Süper Lig'e çevirmiş, biz çok daha az şartlarda çok daha büyük işler başardık. Aşağıda neler olduğuna kimse bakmıyor. Ama bu sahayı, şartları gördükten sonra gerekirse 48 saat burada yatacağım. Başarılı olacağıma inanıyorum. Çelenk koyma olayına da saygı duyuyorum. Bu insanlar da takımın iyi olmasını istiyor. Ben de iyi olmasını istiyorum. O zaman ortak menfaatlerde bu takım için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışmalıyız. Bize zaman tanınırsa bu takımın ne kadar değişeceğini, aradaki farkı göstereceğiz. Bundan da gurur duyuyorum.''

Şansal, kapısının her zaman herkese açık olacağını, ama önce destek verilmesi gerektiğini belirterek, yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler