Hacısalihoğlu: Trabzon'u Endüstri 4.0 merkezi yapmak istiyoruz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacisalihoğlu, KTÜ'de düzenlenen Proje Pazarı etkinliğinde, Trabzon'u yapay zeka ve artırılmış gerçeklik konusunda teknolojik bir merkez haline dönüştürmek istediklerini söyledi.

Hacısalihoğlu: Trabzon'u Endüstri 4.0 merkezi yapmak istiyoruz

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, genç mühendislere seslendi. Trabzon ve Türkiye'nin gelişiminde 4. sanayi devrimi olarak kabul edilen yapay zeka ve artırılmış gerçeklik için yapılacak çalışmalarda genç mühendislerin yanında olduklarını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Trabzon'u bu konuda merkez yapmak istiyoruz. Gençlerin bu yazılım konusunda bizleri takip etmesi ve bizlerle birlikte olmasını istiyoruz" dedi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Proje Pazarı etkinliğinin açılışı yapıldı. Türkiye'nin her yerinden genç mühendis adaylarının katıldığı ve projelerin tanıtıldığı etkinliği açılışında konuşma yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, KTÜ’de yıllardır yapılan bu etkinliğin belli bir statüye kavuşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) sağlam bir zeminde oturmasıyla geleceğe sağlam adımlar atılacağını belirten Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’a TTO’nun aktif hale getirilmesindeki katkısı için teşekkür etti.

TTO ofis koordinatörü ve tüm uzmanları çalışmalarından dolayı kutlayan Hacısalihoğlu,  TTSO olarak KTÜ TTO ile protokol imzalayarak geleceğe yönelik çalışmalarda iş birliği yapılacağını belirtti. 

Teknolojik çalışmalar konusunda TTSO'nun geçmişten beri çeşitli eğitim ve faaliyetlerinin olduğunu anlatan Hacısalihoğlu, "1956 yılında kurulan ve Türkiye’nin 3. Üniversitesi olan üniversitemizin mühendislik altyapısı var. Biz bunun sonuçlarını şu güne kadar gözlemledik ve amacına uygun şekilde gençliği yönlendiremediğimizi fark ediyoruz. Önemli olan bu genç mühendislerimizin geleceğe dönük orta ve yüksek teknolojide çalışmalarını sağlamak, üretime dönük çalışmalarını hayata geçirmelerinde yol göstermek ve onları geleceğini orta ve yüksek teknolojide üretim yapan büyük iş adamları olarak görmek." dedi. 

TTSO olarak teknolojiye yönelik desteklere 2010 yılında Teknokent’te eğitim merkezi oluşturarak başladıklarını aktaran Hacısalihoğlu, “Amacımız, inovasyonda geleceğe dönük adımların atılmasıyla ilgili altyapının oluşturulmasıdır. Yaklaşık 10 bin metrekarelik bir binada yer alan inovasyon merkezi içinde yüksek teknolojiye yönelik imkânların burada olması, genç mühendislerin projelerini tasarlaması ve bu merkezde üretimlerini sağlanması" dedi. 

Geleceğin Endüstri 4.0 teknolojisinde olduduğunu ve genç mühendislerin bu konuda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Devletimiz ve bakanlıklarımızın destekleriyle son yıllarda sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yapay zekâ ve buna bağlı olarak geleceğe dönük uygulamalarda esası yazılım olan başlıklar. Bakanlığımızın da bünyesinde odamız da bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Kümelenme faaliyetlerimiz de devam ediyor. Önümüzdeki süreçte odamızın bu konuda bir faaliyeti olacak. Gençlerin bu yazılım konusunda bizleri takip etmesi ve bizlerle birlikte olmasını istiyoruz. Biz Trabzon’u bahsettiğim bu konuda bir merkez yapmak istiyoruz. Bu da genç mühendislerimiz ve üniversitemizle birlikte olacak. Önemli olan gençlerimizin istekli biçimde bu işin içinde olmasıdır. Bütün uğraşlar gençlerimizin geleceğe dönük, güzel bir iş kurmalarıdır. Bu da aynı zamanda ülkenin kalkınmasını sağlayacaktır. Bir taraftan kendi refah seviyelerinin yükselmelerine çalışırken diğer taraftar ülkenin kalkınmasına katkı sağlamaları almış oldukları eğitimin gereğidir. Bu bakımda biz bunu önemsiyoruz ve çağrımız budur." sözleriyle seslendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler