Trabzon Kitap Günleri’nde Şermin Yaşar’a yoğun ilgi! “Çocuğun gerçek ihtiyacının farkına varılmalı”
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Trabzon Kitap Günleri’ne katılan Şermin Yaşar Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Trabzon Kitap Günleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.
Etkinlik kapsamında yazar Şermin Yaşar, söyleşi ve imza günü etkinliğinde okurlarıyla bir araya geldi. Haber61’e özel açıklamalarda bulunan Yaşar, edebiyat, çocuklarla iletişim ve teknoloji üzerine düşüncelerini paylaştı.
Yaşar, şu ifadelere yer verdi: “Edebiyat dünyasında olmak yazmak benim için çok da yaşadığım hayattan gelmiş deneyimlerden gelmiş bir şey değil açıkçası. Çocuklarla olan iletişim kanalında onlarla oyun oynama noktasında sosyal medyayı kullandığım bir dönem ve bölüm vardı.
O işin bir kısmı. Fakat ben aynı zamanda hep yazıyordum, yazmaya devam ediyorum. Çocuklar için özellikle ama yetişkinler için de yazıyorum.
İyi edebi eserler ortaya koymak için, düşüncelerimi onlara iyi aktarabilmek için, okurlarım ile fırsat buldukça bir araya gelmek ve sorularına cevap vermek için gayret ediyorum.
“ÇOCUĞA İYİ GELECEK YÖNTEMLER İLE KARŞILAMAK ÖNEMLİ”
Doğan herkes belli bir zaman dili içerisinde yer alıyorlar her dönemin kendi problemleri onlarla birlikte geliyor bunların içinden çıkabilme imkanı yok. Başka bir döneme göre çocuk yetiştirebilmenin de imkanı yok bana göre.
Burada daha sakin kalabilmek olayın özünden kopmamak, çocuğun gerçek ihtiyacının ne olduğunun farkına varmak ve bu ihtiyacı kendi bildiğimiz ve çocuğa gerçekten iyi gelecek yöntemler ile karşılamak önemli.
“GERÇEK HAYAT ALGISINI YİTİRMEYE BAŞLADIĞIMIZDA PROBLEM BAŞLIYOR”
Teknoloji tabi ki hayatın içerisinde var olan ve reddedemeyeceğimiz bir şey ama ne ölçüde hayatınıza dahil edebileceğinize kendiniz karar verebilmeniz bence önemli.
Kendi yaşantımda şuna dikkat ediyorum gerçek hayat deneyimlerine yer veriyorsanız eğer hayatınızda dijital dünyanın deneyimlerini reddetmenize ihtiyacınız yok.
Tamamen dijital dünyanın deneyimleri üzerinden ilerliyorsanız ve gerçek hayat deneyimlerini reddediyorsanız şöyle örnek vereyim çocuğunuz aynı zamanda futbol oynuyorsa dışarıdaysa fiziksel olarak arkadaşları ile spor yapıyorsa eve geldiğinde bilgisayar ekranında da bir tur maç yapıyorsa bence problem yok.
Problem dışarıda oynamayıp sadece bilgisayar ve ekran karşısında oynadığında başlar. Gerçek hayat deneyimlerini yapıp diğerlerini de yapıyorsa yanında bunda bir mahsur olduğunu düşünüyorum. Gerçek hayat algısını yitirmeye başladığımızda problem başlıyor.
Çok teşekkür ediyorum burada oldukları için geldikleri için edebiyata, kitaba, bu dünyaya duydukları ilgi için.”
Kaynak: