Hasan Türkyılmaz’dan çarpıcı sözler: "Ölüyü bile seçmen listesinde gösterdiler"
Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, önceki oda yönetimlerini hedef alarak, “Küçük olsun benim olsun dediler.. Ölüyü bile seçmen listesinde gösterdiler. KTÜ’ye beni sokmadılar bunun hesabını vercekler “
HABER61 - HABER SERVİSİ
Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, önceki oda yönetimini hedef alarak, “14 yıl boyunca örgütümüzü küçülttüler. Mühendis meslektaşlarım mezun oldu, işsiz kaldılar. Örgütü küçük bir hale soktular. Şimdi alımları artırdık. Gerçekleri Trabzon’da kendi memleketimde KTÜ’de meslektaşlarımı bilgilendirmek istedim ama ‘eylem yaparız buraya gelmesin’ diyenlerin tehditiyle Dekan Bey mezuniyet program davetini iptal etti. Gerçekleri heryerde anlatacağım. KTÜ’ye beni sokmayanlar hesabını verecek” dedi.
Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, yeni mesleğe başlayacak olan Orman Mühendisleri ile Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen panelde buluştu. Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez’in de yer aldığı programda stajyerler, sözleşmeli danışman mühendisleri, bölge müdürlüğünde görevli idareciler de katıldı.
Genel Başkan Hasan Türkyılmaz, mesleğe yeni başlayanlara şu ana kadar neler yaptıklarını anlatırken önceki geçmiş dönemleri eleştirdi.
“Meslektaşlarım için 27 maddelik vaatlerde bulunduk bunları uyguluyoruz ve tek tek sözlerimizi tutuyoruz” diyen Türkyılmaz’ın işte o sözleri;
* 14 yıl ötekileştirilmiş bir meslek sınıfı oldu. Böyle bir sınıf oluşturuldu.
* 14 yıl aynı ekipte meslektaşlarımız aynı kişilerce yönetildiler.
* Halbuki biz 24 meslek grubundan yasası olan 3-4 meslek grubundanız.
* Artık odamız yerli ve milli yönetimle yönetilmeye başlandı.
* Geçmiş 14 yılda burayı yöneten zihniyet meslek mensuplarımızın bilgilendirme eğitimlerini şubelerde yapmayı meslektaşlarımıza çok gördüler. Bizler bu eğitimleri Türkiye’nin her tarafında meslektaşlarımızın ayağına giderek vermeye başladık.
* 10 yıldır niçin böyle yapıyorsunuz? diyoruz cevap vermiyorlar. Mutlaka işsiz meslektaşımın Ankara’ya gitmesini mecbur kıldılar.
* Meslektaşına bu kadar bariyer kuran bir meslek örgütü olur mu? Artık tüm engelleri meslektaşlarımızın önünden aldık.
* Biz sizi tekrar test etmeyeceğiz, meslek ve örgüt başkanlığı yapıp, kişisel gelişiminize katkı sağlayacağız.
* Biz soruyu da cevabı da saklayan zihniyeti kaldırıp çöpe attık.
* Biz sizde 2 yıllık süre istiyoruz 27 maddeyi uygulayacağız dedik.
* Biz öncekiler gibi burayı saltanat gibi kullanırsak vaat ettiğimiz 27 maddeyi yapmazsak bizi 2 yıl sonra seçmeyin dedik. İşte yaptıklarımızı görüyorsunuz.
* Danışman mühendis deyip geçmeyelim. 2007 yılına kadar mezun olanın sorunu yoktu.
* Danışman sözleşmeli mühendis alımlarını biz başlattık. Birliğe çağrı oluşumu bunu artırmıştır.
* İnanmadığımız bir şey söylemeyiz, söylediğimiz şey için de bedelini öderiz.
* Fitneciler var. Maalesef size bunları anlatmak zorundaydım. Bir insan kendi meslek grubunun iş bulmasından rahatsız olur mu? Ama maalesef bu tablolarla karşılaştık.
* Yalancının karşısında olun. Yazın Google sistemine bakın ne zaman danışmanlık mühendisleri alınmıştır. Danışman Mühendis alımına karşı çıkan zihniyet, sizin sayenizde oda yönetiminden uzaklaştırılmıştır.
* Türkiye’nin yüzde 30’luk arazisini yöneten MÜLGA Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 30 bin üniversite mezunu istihdam ederken Türkiye’nin yüzde 28’lik arazisini yöneten MÜLGA Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5 bin ormancılık meslek mensubu çalıştırıyor. Orman emvali üretimi son 17 yıl içerisinde 8 milyon m3’ten 26 milyon m3’e çıkmıştır. Ormancılık teşkilatlarının ihtiyacı olan mühendisi alması halinde Türkiye Ormanlarından üretim rakamları daha yukarı seviyelere çıkarması mümkündür.
* Ben Cumhurbaşkanımızı lider olarak kabul etmiş biriyim. Ormancı meslek mensuplarının kamuda istihdamı noktasında
Yeteri düzeyde bilgilendirme yapıldığını düşünmüyorum. Doğru bilgiler Cumhurbaşkanımıza aktarılsa en az 5 bin mühendis ( orman mühendisi, orman endüstri mühendisi, ağaç işleri endüstri mühendisi ) alımı için talimat verir. Bu talimatı da meslektaşlarımız adına beklemekteyiz. Kamunun mühendis açığı kapatıldığında hem Türkiye ormanları hak ettiği bakımı görecek ve gayri safi milli hasılaya katkı olması gereken seviyeye çıkacaktır. Sonuç olarak yerli ve milli ham madde üretilip odun hammaddesi ithalatına verilen döviz ülkenin kasasında kalacaktır.
* Ben genel başkan olarak KTÜ Orman Fakültesi’nde meslektaşlarımla buluşmak ve dertleşmek istedim.
Ama halen Orman Fakültesi Dekanı olan meslektaşım, kendisinin isimlerini bildiği iki şahsın baskısına boyun eğerek kamu yöneticiliğine aykırı karar vererek maalesef görevini hakkıyla yapmadı.
Bu zamana kadar sayın dekanın hatasını giderici davetini bekledim ancak maalesef bu erdemliliği de yapmadı. Bu nedenle
bu konuyu gündemimin birinci maddesi yapıp gerekli mercilerle görüşerek görevini devletin mevzuatına göre değil birilerinin baskısıyla yapan kişileri devletin yetkili makamlarına bildiriyorum.
* Meramım ormancılık meslek mensuplarının hak ettiği imkanlara kavuşmasını ve Türkiye ormancılığının devletimizin gayri safi milli hasılasına olması gereken katkıyı vermesini sağlamaktır.