Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Trabzon’da sert konuştu

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz :Ey Rektör gereğini yapmazsan ben yaparım!

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Trabzon’da sert konuştu

Haber61/Haber Servisi

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Trabzon’da Hamamizade Kültür Merkezi’nde “2023 Hedefinde Ormancılar” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa büyük ilgi gösterilirken, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Ömer Üçler, Milli Parklar Rize Bölge Müdürü Ahmet Usta Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Giresun Orman Bölge Müdür Vekili Halil Oflu, Prof. Dr. Nurgul Ay, Prof Dr Cantürk Gümüş, Trabzon Orman Fidanlik Müdürü ve aynı zamanda Birliğe Çağrı Grubu Trabzon Başkanı Faruk Aksu, Emekli Orman Mühendisleri, Özel sektör temsilcileri, Danışman Orman mühendisleri ve Endüstri Mühendisleri, KTÜ Orman Fakültesi ögrencileri de katıldılar.

Türkiye’de ormancılığın gelişmesi anlamında oda olarak neler yaptıklarını anlatan Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, ayrıca Orman Mühendislerinin ve mühendis adaylarının da sorunlarını dile getirirken projelerle ilgili bilgiler verdi.

HER ŞEFLİĞE BİR MÜHENDİS DEDİM

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz konferansta şunları söyledi;

2012 yılında bölge müdürü olarak atandığım Sakarya’da genç meslektaşlarıma sahip çıkma adına çalışmalar yaptım. Genç meşcere mühendisliği sistemini 25 kişi ile başlattım.

2013 yılında her şefliğe bir mühendis uygulamasını yaptım. Bunları başardım. Allah bana gerek kurumda en üst düzey yönetici gerekse odada en üst düzey yönetici olma görevini verirse bunu Türkiye’ye yayacağımı söyledim.

BANA GÜLDÜLER

Benim o zaman ki ekibim bana bıyık altı güldü. Ya bu genel başkan hayali görüyor.. Halüsinasyon görüyor dediler. Bu kadar adam her şeflikte çalışır mı dediler. Ama Allah’a hamd olsun sene 2013 41 şeflikte 41 mühendis genç meşçere mühendisi Sakarya’da çalışırken 2018 yılında her şeflikte 1954 mühendis çalışıyor.

KENDİNİZE HEDEF BELİRLEYİN

Niye bunu anlattım; Bugün herkes olduğu yerden okulun bölüm başkanına kızıyor. Sen bölüm başkanı olursan ne yapacağının hesabını yaptın mı? Sen dekan olursan ne yapacağının hesabını yaptın mı? Bölge müdürü olursan ne yaparcağının hesabını yaptın mı? Trabzon gibi bir yerde 78 tane danışman mühendis çalıştırılıyorsa şapka çıkartıp teşekkür et. Yani şunu söylüyorum. Kendinize hedef belirlemezseniz yarının sıkıntılarını çözemezsiniz.

EĞER BU İŞİ SAHİPLENMESELER

Devlet memuru olacak bugünün işsiz mühendislerine bir abi nasihati vereyim. Allah rızası için devlet memuru olduğunuzda maaşınızı ayın 15’inde banka kartıyla standart almaya başladığınızda geldiğiniz yeri unutmayın! Şu anda 1 yıldır ne çektiğimi bir ben biliyorum. Bölge müdürlerimizin büyük bir kısmı maalesef benim ‘mühendise ihtiyacım yok’ diyor. İşletme müdürü ‘benim mühendise ihtiyacım yok’ diyor. Eğer yukardan genel müdürlerimiz bu işi sahiplenmese o 2500 mühendis bu sene ekmek bulamazdı.

ALLAH ŞAHİT

2023 hedefine ulaşacaksa bu ülke, ormancılık meslek mensuplarının dikkate alınmadan ulaşmasının mümkün olmadığını söylüyoruz. Şimdi bu lafımı abartılı görebilirler. İspatı bu 5 bin personel alımında görebilirler. Allah şahit dünyanın ekosistem yöneticisi olan tek meslek birimi biziz! Biz ekosistemi yönetiyoruz! En çevreci meslek grubu biziz! İnsanın yaşamı olan oksijenin depolarını yöneten biziz! Dünyada ki ahşabı yöneten biziz!

TÜRKİYE ORMANCILIKLA KURTULUR

Türkiye’de şu anda orman alanı ve varlığı artarken ormanı hakkıyla değerlendirme fırsatı verilmeyen de biziz.. Türkiye kalkınacaksa Türkiye yeşillenecekse Türkiye cari bütçe açığını giderecekse mutlaka ormancılık meslek mensuplarının sorunlarının iyi dinlenmesiyle, anlaşılmasıyla, giderilmesiyle olur. Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza ulaşmamız lazım. Sizden istirhamım herkes mahallinde ki siyasi idarelerine kendisini değil mesleğini anlatsın.

DOĞRU BULMUYORUM

Karadeniz Teknik Üniversitesi orman fakültesi benim vatanım benim memleketim .. Benim yetiştiğim yer .. Burada keşke dekan da olsaydı. Orman endüstri mühendisliği bölüm başkanı da olsaydı. Ben bu kardeşlerimizi seçim süresinde karşı grubun yönetim listesinde oldukları halde ziyaret ettim. Ayrım yapmadan herkese gittim. Ama 1 yıldır oda başkanı denen vatandaşla adı devlet olan vatandaşın rektörü abluka altına alması sayesinde 1 yıldır üniversitede şahsım ve görev aldığım makam orman mühendisleri odası genel başkanı olarak davet edilmiyorum. Bunu doğru bulmadığımı sayın üniversiteyi yöneten rektöre anlattım.

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Ey sayın rektör! Ben size gelip makamınızda uzun uzun anlattığım halde arada 3-4 ay gibi uzun bir süre geçtiği halde hala sorunu çözmüyorsanız o zaman sorunu çözmek benim üzerime bir vecibedir. O zaman gereğini ben yaparım.! sayın Cumhur başkanımızın dediği gibi ‘biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık’ Biz de bu yola makam mevki için çıkmadık. Bu ümmete ve meslek mensubuna hizmet etmek için çıktık.

BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ

Eğer bir dekan bir öğretim görevlisinin emri ile hareket ediyorsa Rektörün emrini uygulamıyorsa, orada bir saniye oturmamalıdır. Dekanın ayrımcılık yapma hakkı yoktur! Rektörün ayrımcılık yapma hakkı yoktur ve olmamalıdır. Doğu Karadeniz gibi ormancılığın büyük olduğu bir yerde KTÜ’yü kimse minimize edemez. Türkiye’de akademik eğitim İstanbul’da başlamış KTÜ’de devam etmiştir. KTÜ Ormancılığa çok hizmet edecektir ve etmelidir. Bu coğrafyanın suyunu içmiş, yemeğini yemiş, coğrafyasında büyümüş bir insan olarak 2. sınıf muamele görmeyi haketmiyor, redde diyoruz. Kabul etmiyoruz. KTÜ’de Sayın dekanı da bu noktada eleştiriyoruz. Bir kez daha ikaz ediyoruz. Sayın rektörü, rektörlüğün vecibelerini yerine getirmesi için ikaz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler