Trabzon Düzköy Belediyesi, tartışmalı bir kararla gündeme geldi. Düzköy Belediye Meclisi, geçen 3 Aralık'ta toplandı.
Meclis, vergi borcuna karşılık Orta Mahallesi Merkez Camisi ile Cevizlik Mahallesi Camisi'ni, ayrıca Doğankaya Mahallesi'nde bulunan öğretmen lojmanının Maliye Bakanlığı'na devrine oy çokluğuyla karar verdi. Dört CHP’li meclis üyesi karara itiraz etti.
“MECBUR KALDIK”
Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Maliye'ye 2.5 milyon TL borçlarının olduğunu, dört çöp arabası hariç bütün varlıklarına haciz konulduğunu söyledi.
Borca karşılık iki cami ile 20 yıl önce halk tarafından yapılmış fakat artık kullanılmayan öğretmen lojmanını Maliye'ye vererek mahsuplaştıklarını söyledi. AK Partili Başkan Ankara, “Maliye, dört çöp arabası dışında her şeye haciz koydu, mecburduk” dedi.
Öğretmen lojmanı Maliye'ye verildi.
VATANDAŞTAN TEPKİ
Vatandaşlar belediyenin kararına tepki gösterdi. Düzköylüler, satış kararını protesto etmek için öğretmen lojmanı önünde bugün bir araya gelecek.
Mahalle sakinleri, “Öğretmen lojmanını süt satarak, çocuklarımızın ekmeğinden kısarak yaptık satılmasına izin vermeyiz” dedi.
Sözcü
BORÇ SİLMENİN YENİ YÖNTEMİ. CAMİ SANKİ DEVLETİN MALI DEĞİL. BELEDİYEYİ YÖNETENLERE KIYAK. BORÇ SIFIR. ARTIK İSTEDİĞİ GİBİ HARCAMA YAPABİLİR YÖNETENLER.
Yanıtla (0) (0)La sözcüye bak düzkoyun nabzını tutmuş halk öğretmen evi için ayaklanmış, ama cami için kimseden ses yok, enteresan deyilmi..
Yanıtla (0) (0)Camiler nerden devletin oluyor halk cebinden yaptırıyor hayır sever ınsanların sayesinde yapılıyor
Yanıtla (0) (0)Bu da AKP kurnazlığı. Tekrar camilerimizi halka kazandıralım diye milletten tekrar para toplarlar va belediyenin borcunu dolaylı yoldan halk ödemiş olur . Temiz iş doğrusu :)
Yanıtla (0) (0)iyiki belediye CHP de degil,yoksa bu din tüccarlari ortaligi birbirine katarlardi.
Yanıtla (0) (0)Ahmet rumuzlu arkadaş, devletin millet olduğunu bilmiyor anlaşılan.
Yanıtla (0) (0)Ahmet rumuzlu arkadaş, devletin millet olduğunu bilmiyor anlaşılan.
Yanıtla (0) (0)Ey chp sen kimsinde camiyi borç karşılığı satıyorsun pardon akp mi satmış o zaman vardır bir bildikleri vesselâm...
Yanıtla (0) (0)BEN MEMLEKETİM TRABZONLA GURUR DUYUYORUM.ÜLKEMİZE İLKLERİ HEP BİZ YAŞATIYORUZ.YETMİŞ YAŞINA GELDİM BORÇA KARŞI CAMİ VERİLDİĞİNİ İLK DEFA DUYDUM.DOĞRUMU YANLIŞMI BİLEMİ YORUM AMA YALANDA OLSA BÖYLE BİR HABERE DOĞRUSU ÇOK ÜZÜLDÜM. YÜCE ALLAH SONUMUZU HAYIRLI EYLESİN.
Yanıtla (0) (0)Maliye Bakanlığı devlet kurumu değil mi? İyi ki Maliye Bakanlığına devredildi. Yine borç batağına girmeden aslına rücu etmişler. Zaten camiler hazine Bakanlığının olmalıdır. Tüm camiler olmalıki böyle borç batağına düşmesin. Şu an emin ellerde. İyiki CHP li belediye değil. Para yok diye camiyi pavyonculara kirayamı verirdi diyelim? Yoksa camiyi gazinocuya, kumarhaneciye mı satardı diyelim? Belediyeden Maliye Bakanlığına geçmiş. Ikiside devlet kurumu. CHP liler herşeyde olduğu gibi olayı çarpıtıp genlerinde olan fitne fesata ve milleti yanıltmaya başladılar. Maliye ve Hazine Bakanlığı devletin maliyesi Türkiye Cumhuriyetinin bir Bakanlığıdır. Hayırdır art niyetli fitneciler? Camileri CHP liler gibi ahıra çeviren veya pavyoncu,kumarhaneci ve gazinoculara satan mı var? Hemen nasılda fitne genlerinizi Covid-19 gibi saptırarak millete bulaştırıyorsunuz bilmeden ve cahilce. Camilere gidip 5 kuruş yardım etmezsiniz. Ama fitne namazı kılmaya cemaat yaparsınız.
Yanıtla (0) (0)Solcular camiye cemaate gitmezler ama gitmedikleri camiyi bahane edip 5 vakit fştne cemaati yapmaya başladılar. Böyle kamu kurumlarının elinde borçlu olan binlerce cami var ve bir şekilde devlet kurumlarına ya borçları karşılığı yada masrafları karşılanamadıpı için bakanlıklara tahsis veya dwvie yapılan başta camiler olmak üzere bir sürü kamu binaları var. Spor salonları var. Varoğlu var. Belediyeler spor salonu hatta stadları bile bakanlıklara devrediyor. Bunu CHP li belediyeside yapıyor. Ama işleri güçleri fitne çıkarmak olan solcu kesimin yapacağı başka ne var Türkiyede? Yapılması hayal olan S/İHA lar yapıldı ona bile memnuniyetsiz gözle bakıp damadın SİHA ları diyecek kadar zavallı bir çöküntü içerisine girdiler. Binlerce km duble yol. Ne gerek var bu kadar büyük şehir hastanelerine niye bu kadar tomografi cihazı aldınız diyen Sol cular bu seferde yatak sayısı az diye fitne çıkarıyorlar. Tedavisi çok zor bir haset fitne fesat kin ve nefret yalan saptırma hastalığına düştüler. R
Yanıtla (0) (0)Vatandaş olayı protesto edeceğine, paraların nereye harcanıp belediyenin borçlandirildigini sormadığı sürece daha çok şey maliyeye verilir.
Yanıtla (0) (0)