Trabzon'da Maraş caddesinin zemindeki sıkıntı ne? Güner Sordu, Ataman cevapladı!
Trabzon'da Maraş Caddesi'nin zemini ile ilgili sorun devam ederken konu meclis gündemine geldi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantıları başladı.
Bugün gerçekleştirilen oturumda İYİ Parti Grup Başkanvekili Arslan Güner, Maraş caddesinin zeminindeki durumu sordu.
Güner, "Bir konuyu gündeme getirmeliyim. Maraş Caddesi cephe sağlıklaştırma ihalesi 16 Mart 2023'te yapılacak yanlış hatırlamıyorsam. Maraş caddesi yayaya kapatıldı. Buna destek verdik. Şehrimize değer kattığını düşünüyorum. cephe sağlıllaştırmasına başlamadan önce zeminindeki malzeme maalesef olmuyor. Kesin kabulü olmadığını biliyorum. Maliyet bir yana buranın şantiye alanı olarak durması bizi rahatsız ediyor. Burada başka bir uygulama yapılmayı düşünüyor mu?” dedi.
Başkanvekili Atilla Ataman, Güner’in sorusuna cevaben şu ifadeleri kullandı;
"Geçtiğimiz hafta içerisinde ilgili daire başkanımız ile konuştum. İzmir Bergama Belediyesi de bu uygulamayı yapmak istiyor. Maraş Caddesinin Uzunsokak ve Kunduracılarda farklı malzeme kullanıldı. Bizim hedefimiz şehirler meydanları ile anılıyor. Trabzon'da Maraş Caddesi kunduracılar ve Uzunsokak’ın açık alışveriş yer olması.
Aynı esnafın aynı kola kamyonu ile 11 defa sokak taşlarını kırdığını gördük. Kunduracılar Caddesi daha dar olduğu için zemin ve cephe seçimlerini başkan tek başına yapmıyor. Maraş caddesine seçilen zemin halı gibi gözüküyor. Ama buradaki sorun zeminin oynaması. İki türlü sorun var biri teknik sorun, biri zeminin rutubet oranı. Diğeri o uygulanan granüllerin boyutları. Çünkü bunun içinde reçine var. Bu uygulama garantili bir uygulama. 5 yıllık garantisi var. Bakımları zamanında yapılması nedeniyle 10 yıllık garantisi var. Lokal çıkan sorunlar bizi de rahatsız ediyor. Gerekli tecrübe edinildi. Düzeltilen yerlerin yeniden sorun çıkartmayacağını düşünüyoruz.
Diğer tarafta da biz uygulamayı yaptığımızda iş yerlerine yalvarıyoruz. Bunun için de reçine var. Bunun üzerine dükkanı yıkadığınız suyu dökmeyin. Çamaşır suyunu dökmeyin diyoruz. Ama dinletemiyoruz.
Bunların haricinde yapılan düzenlemelerin işe yarayacağını ve sorunu çözeceğini düşünüyoruz. Olmaz ise farklı bir uygulama yaparız."
Haber61 - Haber Servisi -