TÜBİTAK programı için KTÜ'ye başvurular başladı

TÜBİTAK BİGG Programı Kapsamına Uygulayıcı Kuruluş Olarak Yetkilendirilen KTÜ TTM, ETÜ ortaklığında "BİGGİRİŞİM" Başvurularını almaya başladı.
TÜBİTAK programı için KTÜ'ye başvurular başladı

Teknoloji ve Yenilik Odaklı İş Fikirlerine TÜBİTAK’tan ön ödemeli 200 Bin TL hibe Desteği ile şirket kurma fırsatı.

Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan TÜBİTAK’ın “1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı” teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini 200 Bin TL ön ödemeli hibeyle destekliyor.

Destek süresi 18 ay olan proje bitiminde çalışır bir prototip üretilmesi bekleniyor. TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ve Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ortaklığında yürütülen BİGGirişim programına başvurular başladı. 

Başvuru yapanlar program kapsamında "İş Fikri Doğrulama", "Kanvas İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb. iş fikrinden şirket kurulum aşmasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceği gibi Trabzon TEKNOKENT tarafından sunulan cazip fırsatlardan yararlanabiliyorlar.

Ayrıca İş Fikri Başvurusu yaparak 1. Aşamayı geçen ve 2. Aşama Başvurusu yapmaya hak kazanan adaylara "TÜBİTAK Sunumu Canlandırması (Demo Day)" KTÜ TTM tarafından sağlanan jüri ile gerçekleştirilecek ve adaylara kendilerini bekleyen panel vb. değerlendirme etkinliklerine katılım öncesi deneyim kazandırılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

* Herhangi bir lisans programından 1 yıl içerisinde mezun olabilecek öğrenci,
* Yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
* Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden herhangi birini en çok 10 yıl önce almış kişi başvuru yapabilir.
 ** Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir şirkette ortaklığınızın olmaması gerekmektedir!

SÜREÇ

* Aşama 1 kapsamında iş fikirleri Uygulayıcı Kuruluş (KTÜ TTM / ETÜ) tarafından değerlendirilerek uygun bulunan iş fikirleri iş planına dönüştürülür.
* Aşama 2 kapsamında girişimci adaylarının iş planları TÜBİTAK’a sunulur ve TÜBİTAK tarafından panel değerlendirmesine alınır. Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimcilerden kuruluş tanımına uygun şirket kurması istenir.
* Aşama 3 kapsamında 1512 BİGG Programını başarı ile tamamlayan girişimciler TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuruda bulunabilir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir