Akaryakıt fiyatlarında son durum! Trabzon'da benzin, motorin ve LPG ne kadar? 30.09.2024 güncel fiyatlar

Motorine yapılan 90 kuruşluk zammın ardından araç sahipleri, akaryakıt fiyatlarında yeni bir zam ya da indirim olup olmadığını merak ediyor. İşte 30 Eylül 2024 Pazartesi gününe ait güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarında son durum! Trabzon'da benzin, motorin ve LPG ne kadar? 30.09.2024 güncel fiyatlar

Araç sahipleri, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve düşüşleri yakından takip ediyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Peki, 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Akaryakıt Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Neler?

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde pek çok faktör devreye giriyor. Brent petrol fiyatları ve döviz kuru, fiyatların şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Brent petrolün varil fiyatında yaşanan artışlar, iç piyasadaki fiyatlara doğrudan yansıyor. Aynı şekilde, dolar kuru yükseldiğinde, akaryakıt fiyatları da artış gösteriyor.

Trabzon Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43.81 TL
Motorin litre fiyatı: 43.87 TL
LPG litre fiyatı: 25.44 TL

30 Eylül 2024 Benzin Fiyatları

Son günlerde Brent petrolde ve döviz kurunda yaşanan değişiklikler, benzin fiyatlarını da etkiledi. 30 Eylül itibariyle büyük şehirlerdeki benzin fiyatları şu şekildedir:

Trabzon: 43.81 TL/litre
İstanbul: 42.47 TL/litre
Ankara: 42.88 TL/litre
İzmir: 43.34 TL/litre

30 Eylül 2024 Motorin (Dizel) Fiyatları

Motorin fiyatlarında da benzin fiyatlarına benzer bir artış görülüyor. Araç sahipleri, motorin fiyatlarını merakla takip ediyor. İşte büyük şehirlerdeki güncel motorin fiyatları:

Trabzon: 43.87 TL/litre
İstanbul: 42.26 TL/litre
Ankara: 42.79 TL/litre
İzmir: 43.31 TL/litre

30 Eylül 2024 LPG Fiyatları

LPG kullanıcıları da fiyat artışlarından etkileniyor. LPG fiyatları, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki değişimlere paralel olarak dalgalanıyor. Güncel LPG fiyatları ise şu şekilde:

Trabzon: 45.44 TL/litre
İstanbul: 22.39 TL/litre
Ankara: 22.94 TL/litre
İzmir: 22.64 TL/litre

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Takip Edilir?

Akaryakıt fiyatları, döviz kurlarındaki dalgalanmalara ve uluslararası petrol piyasalarındaki değişikliklere göre günlük olarak güncellenmektedir. Bu nedenle araç sahiplerinin, güncel fiyatları Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) ve EPGİS gibi kaynaklardan takip etmeleri önemlidir.

2024'te Akaryakıt Fiyatlarındaki Beklentiler

2024 yılı boyunca akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar devam edeceğe benziyor. Uzmanlar, Brent petrol fiyatlarındaki oynaklıkların sürebileceğini, bu nedenle akaryakıt fiyatlarının inişli çıkışlı bir seyir izleyeceğini belirtiyor. Döviz kuru hareketleri de fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler