Akçaabat’ın kurtuluşunun 107. yıl dönümü coşkuyla kutlandı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Akçaabat’ın kurtuluşunun 107. yıl dönümü coşkuyla kutlandı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Akçaabat Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törende, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Alper Gündoğdu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

ak.jpg

Başkan Ekim: "Geleceğe Daha Güçlü Adımlarla Yürüyoruz"

Törende konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kahramanlık destanlarının bu tür günlerde bir kez daha hatırlandığını belirterek, "107 yıl önce milletimiz, bağımsızlık ve hürriyet aşkını inanç ve cesaretle birleştirerek büyük bir mücadele verdi." dedi.

Kurtuluş günlerinin yalnızca geçmişteki zaferleri anmak için değil, aynı zamanda geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek için bir vesile olduğunu vurgulayan Ekim, "Akçaabat’ı marka şehir yapma hedefiyle çalışıyoruz. Kültürel, sosyal ve altyapı alanlarında yatırımlar gerçekleştirerek şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Halk Oyunları ve Şiirlerle Kutlama

Kutlama programı kapsamında halk oyunları ekipleri gösteri sundu, öğrenciler tarafından kurtuluş yıl dönümünü anlatan şiirler okundu.

Törene, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir