CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu "Felaket Göz Göre Geliyorum Diyor"

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu'ndan sağanak yağmur açıklaması geldi.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu "Felaket Göz Göre Geliyorum Diyor"

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dün gece meydana gelen ve su baskınına neden olan sağanak yağmurla ilgili açıklamalarda bulundu. Köroğlu, altyapı yetersizliğine dikkat çekerek yetkililere uyarılarda bulundu.

"Akçaabat’ın Altyapısı Yetersiz"

Emre Şahin Köroğlu, yaptığı açıklamada, kısa süre önce de yaşanan benzer yağmurların altyapı yetersizliği sebebiyle şehri olumsuz etkilediğini belirtti. Köroğlu, "Akçaabat’ın altyapısı yetersiz dedik. Bilimle ters düşülerek yapılan dolgu alanının kot farkının hesaplanmaması, şehre yağan yağmurun birikmesine neden oluyor," ifadelerini kullandı.

"Felaket Göz Göre Geliyorum Diyor"

Köroğlu, dolgu alanındaki hatalı planlamaların tahliye sorunlarına yol açtığını belirterek, "Felaket göz göre geliyorum diyor fakat yine de önlem alınmıyor. Akçaabat kaderine terkedilmiş durumda," dedi.

"Ciddi Yağışlarda Bir Buçuk Metre Su Birikintisi Oluşabilir"

Köroğlu, şiddetli yağmurların şehir içinde büyük tehlikeler yaratabileceğini vurgulayarak, "Ciddi miktarda bir yağış olduğunda şehrin içinde bir ila bir buçuk metre arasında yağmur birikintisi olma ihtimali çok yüksek," dedi. 1990'lı yıllarda yaşanan büyük sel felaketini hatırlatan Köroğlu, o günden bugüne kadar altyapıya yeterince yatırım yapılmadığını dile getirdi.

"Altyapı Çalışmalarına Hemen Başlanmalı"

Vatandaşların can ve mal güvenliği için altyapı çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini belirten Köroğlu, ilgili kurumlarla işbirliği yapılması çağrısında bulundu. Aksi takdirde olası bir felaketten sorumluların, gerekli uyarıları dikkate almayanlar olacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler