CHP Ortahisar’dan Çebi’nin açıklamalarına yanıt geldi! “Bu yapılan tamamen karalamadır”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin açıklamalarına yönelik açıklama yaptı.

CHP Ortahisar’dan Çebi’nin açıklamalarına yanıt geldi! “Bu yapılan tamamen karalamadır”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin Ortahisar Belediyesi’nde çalışan engelli Sevilay Kurtop ile alakalı açıklamalarına cevap veren Başkan Batmaz, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün karşınıza güzel şeyler anlatmak için çıkmış olmayı çok isterdim ama siyasi hırsları uğruna herzeyi mubah gören bir iktidar partisi olduğundan bu pek mümkün olmuyor.

Ortak akıl ile Trabzon’umuzun mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirme derdindeyken gece gündüz çalışırken aynı zamanda AK Parti yalan ve iftiralarına cevap vermeye çalışılıyoruz. Çok geri gitmeyelim seçim dönemi hatırlayalım Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve belediye meclis üyelerimiz bu şehrin suyunu içmiş insanlara terör örgütü PKK ile aynı cümle içinde kullanacak kadar çirkefleşmiş haldeydiler. Ama vatandaş sandıkta attığı tokat ile ders verdi. Milletin tokadını anlar ve ders çıkarırlar zannetmiştik ama akıllanmadılar.

CHP’nin Ortahisar’ı kazanmasıyla AK Parti’nin kimyası iyice bozuldu utanma duyguları bozulmuş şekilde yalan ve iftiraya devam ediyorlar. Başkanımız Ahmet Kaya’nın hizmetlerini engellemek için her yolu deniyorlar çünkü dertleri bu şehir değil insanların mutluluğu değil kuyruk acılarını dertlerini biliyoruz. Ortahisar Belediyesi’nin her kuruşunu kendi ayrıcalıkları için değil Ortahisar halkı için harcanacak bu dertleri. Kendi eşlerini dostlarını kadrolara doldurmayacaklar bu dertleri.

Saltanatları sona erdi bu yüzden dertleri hakkın hukukun adaletin esas alınacağı halkçı belediyecilik başladı bu yüzden dertleri yalan ve iftiralarına devam ediyorlar. Artık kendisine siyasetçi demekten imtina ettiğim Selahaddin Çebi gündemi işgal etmektedir.

batmaz1.webp

20 sene Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bunun 12 senesini AK Parti döneminde geçiren bir çalışanım. Oradan emekliyim. Sürgünün ne olduğunu baskının ne olduğunu eğer öğrenmek istiyorsa Sayın Çebi gelsin bir kahvemi içsin nasıl sürgün olduğunu anlatayım. Bir gece 250 işçi norm kadro kılıfına sığınarak belediyeyi boşalttıklarını nasıl kendi adamlarını kayırıp sendikasına üye olmayanları işten çıkardıklarını anlatayım. Orhan Fevzi Gümrükçülüğü gelsin ben anlatayım Sayın Çebi’ye ki kendisi de çok iyi biliyor.

Nasıl fişleme yaptığını nasıl dosyalar hazırlandığını sosyal işlerde çalışan arkadaşlarımıza nasıl birkaç kişinin özel yaylalarını temizlettiğini gelsin anlatayım bizzat yaşadım ben bunları. Çebi komplo üretmeye alıştığı için seçim döneminden aynı gayreti devam ediyor.

Ben de CHP’liydim ben de çalışıyordum herkes çalışacak bu bizim bu olaydan sonra yapmış olduğumuz. Bir yayın organında çıktı bunlar bu bir komplodur. Bu komploları gündeme alet etmeyeceğiz. Trabzon’un gündemi 10 TL olan fındıktır, 17 bin TL olan asgaridir.

Çebi çıksın gelsin bunları konuşalım gündemi meşgul etmesin. Kendi kadın kollarındaki arkadaşını Trabzon gündemi ile meşgul ediyor Trabzon böyle bir siyasetçiyi hak etmiyor. Bu şekilde davranması benim işime geliyor Büyükşehir Belediye Başkanlığını da alacağım, 3 milletvekili de çıkaracağım ama bu kent kaliteli siyasetçilerle yaşamalıdır.

Yazık etmeyelim bu şehre bu kente yazık etmeyelim buradan sesleniyorum il danışma kurulları varmış Çebi bu komplonun altında kaldınız istifa edin, hakkını veremediğiniz işler için, fındık işçisi için, emekli için istida edin. 17 bin TL ile insanlar bu kentte yaşıyor istifa edin bu ülkeyi yaşanmaz hale getirdiniz istifa edin.”

batmaz2.webp

BU YAPILAN TAMAMEN KARALAMA

Ortahisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da toplantıda konuşarak şunları söyledi: “Kadın çalışanımızın birkaç birimde değişikliklere uğradığı mobbinge uğradığını açıkladı. İsmi geçen kadın arkadaşımız 8 nisana 2022 tarihin göreve başlamıştır daha önce birkaç kez İŞKUR üzerinden çalışmıştır. İlk başladığı zaman ne yazık ki Ortahisar Belediyesi’nin yetkileri İmamhatipliler Derneği’nde görevlendirmişlerdir yaklaşık 2 yıl boyunca ne iş yaptığını bilmediğimiz İmamhatipliler Derneği’nde çalışmıştır.

Ortahisar’dan maaş alan bir kişi İmamhatipler Derneği’nde çalışmıştır esas sorgulanması gereken budur. Söz konusu personel seçimden hemen önce Ortahisar Belediyesi’nin kurduğu binada göreve başlamış ve seçim sonrası ayrılmıştır biz burayı kapattık çünkü içinde malzeme yokken 55 bin TL kira verdiğimiz bir yerdi. Bu kişi daha sonra Ortahisar Engelsiz Yaşam Merkezi’ne aldık. Bu kadın yanıma geldi ben yerimde rahatım beni buradan alıp Boztepe Seyir Terası’nda görevlendirmek istiyorlar diye beyanatta bulundu.

Arkadaşa sizi işinizden atmıyorlar neden istemiyorsunuz dedik rızası alınarak orada çalışmaya başladı. Seyir terasında çalışma saatlerinden rahatsız oldu ve huzursuzluk yaratmaya başladı. Yine arkadaşlarımız kendisi ile görüşerek madem burada rahat değilsin tekrar başka bir yerde görevlendirdik burada da birkaç gün çalıştı hepsi bizden önceki dönemde AK Parti dönemi görev almış arkadaşlar ama çalışmalarından memnunuz.

Birkaç gün çalıştıktan sonra arkadaşlar sende burada temizlik yap denildiği anda mobbing uygulanıyor diyerek orada da isyan başlatmıştır. Bunu kimi yaptığını kimin yaptırdığını biliyoruz kendisi AK Parti Kadın Kolları’nda görev alıyor. İşçidir çalışabilir memur değildir ama bu yapılanlar planlı özellikle iş değişikliklerinden bizi suçlamak için Selahaddin Çebi’nin kurgusudur.

Kendisinin hamiliği yapan Murtaza Eroğlu insan kaynaklarımız ile görüştü ve insan kaynaklarının iyi davrandığını ve yer gösterdiğini ama kendisi işi bırakmakta kararlı olduğunu söyledi en son basına röportaj verdiğinde çağırdık ancak gelmedi.

Bu kişi rapor almak sureti ile yanımız gelmedi bu yapılan tamamen karalamadır ama ayaklarına dolanmıştır. Biz belediyemizde çalışan insanlara nasıl davrandığımızı herkes biliyor. Ücretli personele yemek verdirmeye çalışıyordu personel karşılayamadı Kent Lokantası’nı açtık ve 70 TL’ye faydalandırdık herkes memnun ama bu arkadaş ne amaçla yaptığı belli bundan sonra yapılacak olan bellidir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler