Cüneyt Zorlu'dan Selahaddin Çebi'nin iddialarına yanıt! "Ne yaparsanız yapın..."

Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Cüneyt Zorlu açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu açıklamalarda bulundu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'nin iddialarına yanıt veren Zorlu, "Ne yaparsanız yapın, halka bütün bilgiyi şeffaf şekilde vereceğiz. İstediğiniz kadar üzerimize gelmeye devam edin" dedi.

Cüneyt Zorlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Halkı aldatmak bu olsa gerek"

Ortahisar halkı. Karşılıklı atışma şeklinde görülebilir; Sayın Selahattin Çebi ve Sayın Büyükşehir Başkanı Ahmet Metin Genç, karşılıklı birtakım fikirlerimizi beyan etmek zorunda kalıyoruz.

Sayın Çebi birtakım bilgiler paylaştı. Doğruları söylemediğimizi ifade etti. GES var. Bir önceki dönem kuruldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz ama borcunu biz ödüyoruz. 70 milyon yatırımla kurulmuş. Borcu İller Bankası'na biz ödüyoruz. Yılda 200 milyon gibi bir gelir elde ettiğimizi söylediler. Şubat'ta üretime başladı santral. Şubat-Temmuz arasında 1 milyon 544 bin 447 kWh üretim yapmışız. Gelen para KDV dahil 5 milyon 377 bin 181 lira. Nasıl 200 milyona çıktı, halkı aldatmak bu olsa gerek.

"Bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduk"

Toplam borcumuzun 31 Mart itibarıyla 596 milyon olduğunu söyledi. Açıkladığı evraklar eksik. ORBEL ve ORKENT'in hem de Ortahisar Belediyesi'nin cari hesaplarını göstermiyor. İçlerinde faiz hesabı yok. 860 milyona yakın bir borçtan bahsettik. Doğru olduğunu ispatlamak için bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduk. Sayın Çebi, isterseniz siz de bağımsız denetçi atayarak bu arkadaşların yanında görev almalarını sağlayın.

Sayın Ahmet Metin Genç, bunun üstünde bir bedel çıkarsa, belediyemize bunu yatırarak verdiğiniz sözün arkanızda durmanızı talep ediyorum.

zorlu.webp

"Herkes kendisine yakışanı yapar"

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bizden önceki döneme tahsis edilen Mehmet Akif Ersoy yüzme havuzu ve açık tenis kortları ile çok amaçlı spor salonu var. Bizim tahsisimizdeydi. Bir şart var. Her yıl sözleşmenin yenilenmesi yönünde. 2020'de aldılar, 2021'de yenilemeyip 2022'de tekrar sözleşme yaptılar. 2023'te yapmadılar, biz de bu yıl talepte bulunduk. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tahsis talebimizin uygun görülmediğini ifade etti. Önümüze engel çıkarmadıklarını söylüyorlar. Herkes kendisine yakışanı yapar.

"Yüzde 16'ya tekabül ediyor"

Çağlayan Kentsel Dönüşüm. Sayın Çebi, hiçbir çalışma yapmadığımızı söylemiş. Haftaya bilgilendirme ofisimizi orada kuracağız. Ekibimiz ve arkadaşlarımız buradaki vatandaşlarla görüşüyor. Sayın Çebi, birinci bölgenin yüzde 80'i ile anlaşmıştık dedi. Birinci bölgede 177 tapu sahibi var. 29 kişi ile anlaşmışlar. Yüzde 16'ya tekabül ediyor. Burada da halkı yanıltmaya çalışıyorlar. Alışkanlık haline mi geldi sizde? Halkı yanıltmak sizin işiniz.

"Halka bütün bilgiyi şeffaf şekilde vereceğiz"

11 adet Milli Emlak'a ait parsel var. Proje başlaması için 11 Şubat'ta bize devir kararı alınmış. O zamanki bakanın da imzasıyla bize devredilmiş. Biz geldikten sonra Milli Emlak bize burayı vermemek için elinden geleni yapıyor. Parsellerin devrini hala alamadık. Sayın Çebi, Sayın Genç; 2 Nisan'da Milli Emlak'ın devrettiği parselleri büyükşehir olarak üzerinize almak için elinize geleni yaptınız. Her türlü çalışma içindeler. Büyükşehir bize destek olmamak için elinden geleni yapıyor. Biz halka doğruları söylemek zorundayız. Olumlu da olumsuz işleri de söyleyeceğiz. Bu ağlamak değil gerçekleri açıkça söylemektir. Bizle devlet kurumlarını karşı karşıya getirmemenizi istiyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bize verilen yüzme havuzunu elimizden almak için yaptıklarını ve büyükşehir elemanlarını aynı saatte gönderdiğinizi tekrar belirtiyorum. Ne yaparsanız yapın, halka bütün bilgiyi şeffaf şekilde vereceğiz. İstediğiniz kadar üzerimize gelmeye devam edin. Size yakışan bu değildir. Halkımız da bunları bilsin. Bunlardan da gocunmayın.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler