Fındık işçisi yevmiyesi ne kadar oldu? Trabzon İl Tarım Müdürü açıkladı

Trabzon İl Tarım Müdürü İsa Kaplan’dan fındık işçisi ücretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon İl Tarım Müdürü İsa Kaplan, Haber61’e yaptığı açıklamalarda fındık rekoltesi ve fındık işçilerinin günlük yevmiyeleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İsa Kaplan, bu yıl geçen seneye oranla %15-20 rekolte artışı beklediklerini ifade etti. Havaların daha sıcak gitmesi nedeniyle fındık toplama sezonunun bir hafta 10 gün öne alındığını belirten Kaplan, fındıkların olgunlaşmaya başladığını söyledi.

GELECEK YILLAR İÇİN REHABİLİTASYON PROJELERİ

İsa Kaplan, sadece bu yıl için değil, gelecek yıllar için de vizyonlarının olduğunu vurguladı. Fındıkta mevsim değişikliklerine bağlı olarak Haziran ayında su ihtiyacının arttığını dile getiren Kaplan, "Damlama sulama sistemleri, yaşlanmış fındık ağaçları için rehabilitasyon projeleri gibi projelerimiz var. İnşallah duyuracağız. Kaynak arıyoruz, onlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz." dedi.

"FINDIK İŞÇİSİ YEVMİYESİ 800 TL"

Fındık işçileriyle ilgili olarak Ziraat Odası ile birlikte bir karar aldıklarını açıklayan Kaplan, geçen yıl 600 TL olan işçi yevmiyesinin bu yıl 800 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Bu fiyatın tavsiye edilen ve uygun görülen bir fiyat olduğunu belirtti.

"YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ"

Çocuk işçilerin çalıştırılması konusunda kesinlikle yaptırım uygulayacaklarını söyleyen İsa Kaplan, Yetiştiriciler ve işçilerin arasındaki pazarlıkta ayrı bir yer tutuyor, onlara karışamayız. Ama çocuk işçilerin çalıştırılması konusunda kesinlikle yaptırım uygulayacağız. Çok hassasız bu konuda." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler