İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehit düşen Trabzonlu Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesine ve mezarına ziyarette bulundu.

Akşam saatlerine doğru Trabzon'dan ayrılan Ekrem İmamoğlu, Trabzon Havalimanı'nda Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz"

Şehidimiz için Trabzon'a geldik. Yakın bir zamanda geleceğimizi söylemiştik cenaze günü. Çok yakınlarımız kendileri. Birbirimizi aynı ailenin fertleri olarak biliyoruz. Her ne kadar 100-150 yıl önce başka bir ilçeye göç etmiş olsak da kökenimiz orada. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Terörle mücadele, ülkemizin en mühim konusu. İnsanlarımızı kaybediyoruz ama bir yandan da sorunları çözemiyoruz. 50 yıllık bir süreç. Bu meseleyi ülkemizin çözmesi gerek. İnsanlarımızı kaybederken, huzurumuzu da etkileyen bir unsur. Mutlaka çalışıyoruz, milletimizle birlikte terör örgütlerinden kalıcı biçimde kurtulabileceğimizi düşünüyorum. Önemli politikalarla bu işin mümkün olduğunu düşünüyorum. Şehitlerimiz, bazen masum vatandaşlarımız, bazen öğretmenlerimiz. Hepsine Allah rahmet eylesin.

mamoglu-aciklama-13-001.webp

"Mustafa Başkan'a iş birliği içinde olmayı söyledik"

Bu ziyaretten sonra başkanlarımızla kısa bir zaman diliminde görüştük. Yomra Belediyesi'ni ziyaret ettik. Çok verimli bir ziyaret oldu. Yomra Belediye Başkanı bizim dostumuz ve kardeşimiz. 2019'da da beraber çalıştık. 2024 yılında da arkadaşlarımız çok değerli bir çalışma yaptılar. İl başkanımız ve örgütümüzle birlikte, yerelde siyaseti gözleme kabiliyetiyle Yomra'da aday çıkarmadılar, yerelde kabul gören Mustafa Başkan'ı desteklediler. O da kazandı. Gördük ki isabetli bir iş olmuş. Kendisini desteklemeye devam ediyoruz. Pozisyonu ne olursa olsun, iş birliği içinde olmayı kendisine söyledik. O da gurur duyup mutlu olacağını söyledi.

"Şenol Güneş'e başarılar diliyorum"

Ailemizin büyüğü anneannemi de ziyaret ettim. Bugün aynı zamanda Trabzonspor - Beşiktaş maçı var. Bir tarafta üyesi olup taraftarı olduğum Trabzonspor, diğer tarafta Belediye başkanlığını yaptığım şehrin takımı Beşiktaş. Şenol Güneş'in ilk maçı. Kendisine de başarılar diliyorum.

Bugün, geçmişte Atatürk Günü olarak kutlanırdı. 1924'te Trabzon'a ilk ziyaret günü. Böyle bir günde buradaydık. Atatürk Günü'nde bir Trabzon günü geçirmiş olduk.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler