İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan yaş çay alım fiyatlarına tepki! "Gülünç bir rakam..."

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan açıklanan yaş çay alım fiyatlarına tepki gösterdi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'dan yaş çay alım fiyatlarına tepki! "Gülünç bir rakam..."

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hükümet tarafından açıklanan yaş çay alım fiyatlarına dair eleştirilerde bulundu.

"Sözlerime başlamadan önce, çay üreticilerinin sorunlarını dile getirmek adına farkındalık yaratan, yöresel kıyafetlerle Meclis kürsüsüne çıkan Trabzon Milletvekili Sayın Sibel Suiçmez Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum" diyen Aydın şöyle devam etti:

"Söz konusu çay, fındık, Karadeniz Bölgesi ve Trabzon olduğunda, bu sorunları çözmek adına aynı dilden konuşabilmeyi iktidar milletvekillerinden de temenni ediyor, tekrar hepinize saygılar sunuyorum"

"ÇİFTÇİLERİMİZİ HÜSRANA UĞRATTINIZ"

"Siyasi iktidarın, hemen hemen her kesiminde yol açtığı ekonomik facialar, hepimizin malumudur diyen Aydın, açıklanan 17 liralık yaş çay alım fiyatlarına dair şunları söyledi;

"Esnaflarımızdan çiftçilerimize, emeklimizden asgari ücretle hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşlarımıza kadar birçok kişi, ekonomik zorluklarla, mücadele etmektedir. Yaz mevsiminin gelmesiyle, bahçesindeki ürünlerden kâr elde etmek isteyen çiftçilerimiz, yine hüsrana uğramıştır. Önceleri Cumhurbaşkanı yada dönemin Tarım Bakanları tarafından meydanlarda açıklanan yaş çay alım fiyatını, gece yarısına yakın bir vakitte, sosyal medya üzerinden açıkladılar. Geçtiğimiz yıl fındık alım fiyatlarını açıklarken de yine aynı yönteme başvurarak üreticiye ne kadar değer verdiklerini gösterdiler."

‘’SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA BİR GÜN ÖDER HESABI’’ MANTIĞI ÜRETİCİLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYECEKTİR"

"Hangi siyasi görüşten olursa olsunlar, üreticilerimizin tamamı, bu durumdan şikayetçidir. Kaldı ki bazı özel fabrikalar, hükümetin çay fiyatını açıklamasının ardından, 14.5 Liradan çay alımı yapmaya başladılar. Fakat 2. ve 3. sürgünde çay alım fiyatı, maalesef, daha da düşecektir. Bu da, üreticiyi zor günlerin beklediğinin, habercisidir. Bir bardak çayın fiyatı; çay ocakları, kafeler ve kahvehanelerde, 10 Lira ile 75 Lira arasında değişirken, üreticinin bahçesindeki yaş çayın bir kilogramına, 17 Lira gibi gülünç bir rakamı, kabul etmiyoruz. Hükümet, ‘’sarı çizmeli Mehmet Ağa, bir gün öder hesabı’’ mantığıyla ilerledikçe, maalesef kimsenin yüzü gülmeyecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler