KESK Trabzon Şubesi’nden tepki! “TÜİK enflasyonu sahte yoksulluk gerçek”

KESK Trabzon Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan SES Şube Başkanı Metin Serdar enflasyon verilerine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

KESK Trabzon Şubesi’nden tepki! “TÜİK enflasyonu sahte yoksulluk gerçek”

KESK Trabzon Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan SES Şube Başkanı Metin Serdar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve kamu emekçileri ile emeklilerin maaş artışlarını adeta yuttuğunu belirtti. Serdar, TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon verilerinin, yaşanan hayat pahalılığını olduğundan düşük gösterdiğini vurguladı.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Haziran ayı enflasyonu aylık yüzde 1,64, yıllık enflasyon ise yüzde 71,60 olarak belirtildi. Altı aylık enflasyon ise yüzde 24,73 olarak açıklandı. Ancak Bağımsız İktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) verilerine göre, Haziran ayında enflasyon aylık yüzde 4,27, altı aylık yüzde 41,16 ve yıllık yüzde 113,08 arttı.

Serdar, TÜİK’in sanal rakamlarla gerçek enflasyonu gizlediğini ve maaş zamlarının bu verilerle düşük tutulduğunu ifade etti. Ayrıca, TÜİK’in iktidarın talimatlarıyla masa başı hesaplamalar yaparak gerçeği saptırdığını ve kesinleşmiş mahkeme kararına rağmen enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde fiyat listesini açıklamadığını söyledi.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Serdar, elektrik zammının Haziran ayı enflasyon hesaplamasına dahil edilmemesinin kamu emekçileri ve emeklilerin maaş artışlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, birçok ürün ve hizmete yapılacak zamların enflasyon hesaplamasından sonra yapılmasının da çalışanların alım gücünü düşürdüğünü vurguladı.

Metin Serdar, ortalama kira bedelinin en az 15 bin TL olduğu günümüzde, asgari ücretin yetersiz olduğunu belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türkiye’de asgari ücretin Avrupa ülkelerine kıyasla çok düşük olduğunu ifade eden Serdar, kamu emekçileri ve emekliler olarak yıllardır bütçeden ve refahtan haklarını alamadıklarını dile getirdi.

Serdar, iktidarın ekonomi bürokratlarının hileler ve gerçekleri ters yüz ederek, kamu kaynaklarını tükettiklerini ve faturasını halka kestiklerini söyledi. Kamuda verimlilik ve tasarruf paketinin bu saldırıların son örneği olduğunu belirten Serdar, ülkenin kaynaklarının özelleştirilerek beton ekonomisine gömüldüğünü ve doğanın talan edildiğini ifade etti.

KESK Trabzon Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, kamu emekçileri ve emekliler olarak insanca yaşayacak bir ücret, güvenli bir gelecek ve güvenceli bir iş taleplerini dile getirdiklerini belirten Serdar, yeni vergi yasalarının ve kamuda tasarruf adı altında yapılan yeni saldırı paketlerinin durdurulması gerektiğini söyledi.

Son olarak, sendikalı ve sendikasız tüm kamu emekçilerine çağrıda bulunan Serdar, adaletsiz gelir vergisi dilimlerinin ve yeni vergi yasalarının devam ettiği sürece, yoksulluk ve sefalet düzenine karşı mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler