Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

MGM tarafından yeni güne ilişkin hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre Doğu Karadeniz’e kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege'nin kuzeyi, Akdeniz'in Toroslar kesimi, İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu bölgeleri, Konya çevreleri, Karadeniz Bölgesi genelinde ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Özellikle Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun hariç) ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinde Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde, yarın (Cuma) ise kuzeybatı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle uyarılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler