TMO Genel Müdürü Güldal'dan Trabzon Ticaret Borsası’na ziyaret

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal Trabzon Ticaret Borsası’na ziyarette bulundu.

TMO Genel Müdürü Güldal'dan Trabzon Ticaret Borsası’na ziyaret

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret ederek fındık piyasası ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Genel Sekreter Nazlı Genç ve fındık ihracatçısı Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Edip Sevinç ile görüşen Genel Müdür Güldal, 2024 ürünü alımları sürdürdüklerini, ancak önceki yıllara oranla alımların daha düşük seyrettiğini söyledi.

guldal-ziyaret-1.webp

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da üreticinin fındığını pazara indirmede önceki yıllara göre daha isteksiz davrandığına dikkat çekerek, başta kahverengi kokarca olmak üzere zararlıların üründe hasara sebep olduğunun anlaşılır hale geldiğini ifade etti.

Fındık ihracatçısı, KFMİB eski başkanı da olan Edip Sevinç ise Doğu Karadeniz’in sahil kesimindeki fındıkların 60-70 bin tonluk bölümünde hastalık ve zararlıların etkili olduğunu belirterek, bu ürünlerin acilen kırılıp temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TMO Fındık İşleri Daire Başkanı Taner Sendinç ve TMO Trabzon Başmüdürü Turgut Bingöl’ün de yer aldığı ziyarette yörede hızla çoğalan kahverengi kokarca zararlısı ile topyekün mücadele gerektiğini, bunun da devletin öncülüğünde yapılabileceği konusunda hem fikir olundu. Özellikle fındık hasadının ardından zararlı ile barınma yerlerinde kışlak mücadelesinin yapılması üzerinde duruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler