Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden SGK borcu için 40 Milyon TL'lik onay

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantılarında 40 Milyon TL'lik teminat mektubu onaylandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden SGK borcu için 40 Milyon TL'lik onay

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantının bugünkü oturumuna başkanvekili Faruk Kanca başkanlık yaptı. Oturumda Plan ve bütçe komisyonundan gelen 8 İmar ve bayındırlık komisyonundan gelen 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Trabel SGK borçlarının yapılandırılması için bankalardan10 Milyon TL teminat mektubu alınması, TURKUAZ A.Ş. için 20 Milyon TL teminat mektubu alınması, TRABİTAŞ için 10 milyon TL toplamda 40 Milyon TL teminat mektubu alınması mecliste görüşüldü.

Tonya Belediye başkanı Osman Beşel, "SGK neden bizden borçlara karşılık teminat bedeli istiyor. Bu yeniden borçlanmadır. Neden bugüne kadar bu şirketler bunu ödemedi. Maaşların ödendiği zaman bu SGK bedelleri neden ödenmedi. Benim tavsiyem şudur. Maaşlar ödenirken lütfen şirket yetkililerimiz maaşları sigorta giderleri ile ödesinler ve bir daha da bu şekilde yetki vermemiz gerekmesin." ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü "Bu yapılandırma denildi ama bu taksitlendirme. Bu şirketler bize ait. SGK bu şirketlerin borçlarını ödeyip ödemediği konusunda bizden güvence istiyor. Belediye garanti değil. Bu şirketlere biz sadece teminat mektubu alma yetkisi veriyoruz." cevabını verdi.

Ortahisar Belediye başkan Vekili ce CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu ise "Bizimde aynı durum başımızda olduğu için yanılmıyorsan borcun yarısı kadar teminat mektubu isteniyor. Anladığım kadarıyla 3 şirketin 88 milyon lira bir borcu var. Bu teminat mektupları şirket müdürlerinin de hesaplarına yansıyor. Biz de bu kararı çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonucunda 40 milyon TL teminat mektubu alınması kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler